Passa al contingut principal

Així érem

Camí de Cullera, 1920
Camí de Cullera, 2012

Foto anònima del 1920, en la qual trobem Ca l'Olier a l'esquerra i a la dreta tenim unes barraques.

Platja del Rei, 1978
Platja del Rei, 2011
Foto del 1978, els edificis Reymar i Kalidoskop acaben de ser construits.

Llavador municipal, 1952
Biblioteca municipal, 2012

Antic llavador municipal, en la Sèquia dels Quatre pams (Foto:1952), situat on es troba l'actual edifici de la biblioteca.


La Placeta, 1976La Placeta, 2012
Tot aquell que vaja al Mareny ha de conéixer la Plaça del Mareny, anomenada "Plaça de la Miraculosa", però coneguda com "La Placeta". Ha canviat molt, però té l'essència de sempre.


Festes de Pasqua, 1976.

Festes de Pasqua, 2012.

En aquesta foto que ens envia Richard Pepy, feta durant l'Ofrena de flors a la Verge del Roser en 1976, encara no s'havia construït la finca de "la pescateria". També s'aprecia el quiosc de 'Ca Conxin', amb els diaris exposats a la porta.


Vídeo d'Antonio Olmedo, en el que es veu com gaudien de la nostra platja en els anys 40.


*En aquesta secció donem a conéixer fotos antigues, enviades pels marenyers i marenyeres. Envieu-les a: diarimareny@gmail.com

Comentaris

 1. Eixa última foto de l'any 1952 és impressionant...!!! Com canvia el poble tant sols en 60 anys

  ResponElimina
 2. Cal dir que la casa que apareix al fons després de Casa L'olier es la casa on estava el forn del iaio Olier,hui casa de J.Carlos Part.

  ResponElimina
 3. Voldría que m'aclarareu un dubte. Crec que la foto de la platja del rei la data no es correcta, x que la finca de rei mar la varen fer mes tard de 1978.

  ResponElimina
 4. madreeeeeeeeee mia se ve mi iso en la foto de la playa del rey en 1978 ano en el que mis padres conpraron este piso tan graaaande y magnifico !!! antes todo era piedra caballos y tierras...y un chirringuito !!
  Gracias por este momento

  ResponElimina
 5. Ernesto Garcia peris tienes razon !! Kaleidoscop en 1978 y Rey Mar 1 en 1979 que fuimos los primeros en entrar en estos pisos .

  ResponElimina
 6. Jo senv el Mareny com senc a Sueca,perquè desde ben xicotet he an la "la platja del rei" on estava "el merendero" en companya del meu pare i ens passavem el matí nadant i jugant,ho recorde amb molt de carinyo i als "marenyeros", qué gent més noble i treballadora!,jo sempre he cregut que eixes persones eren del mateix poble que jo,no pensava que algún dia se sentirien diferens a nosaltres els de Sueca,perquè la meua idea era que som germans de municipalitat i me vaig emportar un desengany la primera vegada que vaig oure allò de::el poble del costat", no sé qui fon el autor deixa frase però em pegá molt tort, jo que em senc igual de suecá que marenyer, per a mi som del mateix poble i deuriem de ser representats en igual de condicións en l'ajuntament i tindre la mateixa proporció del presupost aprobat per els govern d'aquest,tant per a un veí que visca en el Mareny com que visca en Sueca tots som del mateix poble uns de vora mar i altres de més del interior i juns sempre serém més forts que separats i sempre en igual de condicións.
  "Visca elMareny i Sueca juns"

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.

Entrades populars d'aquest blog

10.000 goles cridaren a Madrid a favor de les ELM

El passat dilluns 10, va tindre lloc a Madrid l'exitosa manifestació en contra de la supressió de les 3.725 Entitats Locals Menors de l'Estat espanyol.
A les 5:45 eixia el bus en direcció a Madrid des de la Cooperativa del Mareny de Barraquetes. 55 marenyers i marenyeres, de totes les edats, viatjaren cap a la capital d'Espanya per a recolzar l'Ajuntament del Mareny de Barraquetes, que igual que 3.724 juntes veïnals més, estan en perill per culpa de les retallades que s'estan aplicant des del govern central.

'Tasta el Mareny' i l'Escola Pública marquen l'agenda del cap de setmana

El Mareny de Barraquetes inaugura este cap de setmana la 3a Fira del Comerç i Turisme. L'esdeveniment, que tindrà lloc al carrer l'Església, tindrà com a protagonistes els productes agrícoles de temporada procedents de l'horta local.
Els stands locals estaran formats per l'Ajuntament del Mareny, Construccions J. Palacios, Montajes Mareny, El Casino, Fruites i Verdures Luci i Harlem Espectáculos. Des d'altres localitats vindran El Quemaito, Carnicería Isidora (Requena), Clòtxina Valenciana, Anchoas de Santoña i La Flama (Foodtruck).

El Consell valencià pretén catalogar la Platja del Rei com a 'platja natural'

El passat 31 de maig, l'alcalde Jordi Sanjaime i la regidora Marisa Carbó es van reunir amb Pilar Álvarez (Subdirectora General de Ports i Costes), Carlos Domingo (Director General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat) i Francesc Signes (Subsecretari Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori) per a saber la situació de la platja del nostre poble, el Mareny de Barraquetes, després de les noves informacions.
Des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori volen catalogar la Platja del Rei com a “platja natural” al tram de cordó dunar que comprén des del passeig fins a la desembocadura de la Gola.