A la presentació del llibre. |
La Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sueca, va presentar en el saló de plens de l'Ajuntament, el llibre “Sueca Gastronòmica”, que arreplega el millor de la gastronomia del Terme de Sueca, oferida per alguns dels més reconeguts restaurants de Sueca, Mareny de Barraquetes i El Perelló, a través de selectes receptes creades amb productes autòctons. “Volguerem fer coincidir en la mateixa setmana la presentació d'aquest llibre i la celebració, amb la II Fira Turística Gastronòmica de Sueca. Considerem que aquesta Fira era el lloc idoni per a distribuir exemplars d'aquest llibre per la gran quantitat de gent de Sueca, i de tota la comarca, que va assistir a la Fira per a què, d'aquesta manera, puguen conèixer millor els nostres restauradors i la gran qualitat que ofereixen”, va explicar Manoli Egea, regidora de Turisme.
Egea va voler agrair, així mateix, en la presentació del llibre “la col·laboració de totes les persones que ho han fet possible, perquè aquest ha sigut un treball d'equip molt intens i molt agradable, que ha donat un resultat brillant. Per açò vull agrair als restaurants participants, fotògraf, disseny, impremta, etc., la seua implicació i esforç. També a Toni Beltrán, que participa en aquesta presentació, conegut per tots per ser el cuiner de la televisió local, per la seua preocupació per la nostra gastronomia i per promocionar els nostres restaurants”. L'objectiu d'aquesta publicació, va explicar Egea, no és un altre que “crear un llibre de cuina autòctona per a promocionar la gastronomia de Sueca en el qual, al mateix temps, es donaren a conèixer als nostres millors restaurants.
Per a participar en el llibre es van posar uns requeriments com que tingueren, almenys, dues forquetes o que oferiren un servei als clients amb estovalles de tela. Es va convidar a participar a tots els restaurants de Sueca, El Perelló i Mareny, i tots els que van voler han tingut l'oportunitat”.
Per la seua banda, el cuiner local, Toni Beltrán, va participar en la presentació del llibre convidat per la Regidoria de Turisme. “Hui és un dia important perquè, a través d'aquesta recopilació, posem a la nostra gastronomia en el lloc en el qual ha d'estar. Crec que era necessari tenir un llibre com aquest, amb una extraordinària qualitat fotogràfica i textual, que mostren a la perfecció l'essència de la nostra terra i la nostra gastronomia autòctona”, va afirmar Beltrán. Així mateix, va explicar que “el llibre realitza un recorregut per les zones més emblemàtiques del nostre poble i la seua zona marítima, i per a conseguir una major precisió emociona i connectar amb el lector amb més empatia, ho fa mitjançant dos vessants, la gastronòmica i la paisatgística”.
Finalment, l'alcalde de Sueca, Salvador Campillo, va tancar l'acte agraint a la Regidoria de Turisme el seu treball i mostrant la seua satisfacció pel resultat final del llibre. “L'oferta gastronòmica en un municipi, avui dia, és molt important, sobretot a nivell turístic. Ací, a Sueca, podem presumir de tenir alguns dels restaurants més importants de la província. Sueca ofereix, a més, plats únics i aqueixes receptes s'han de cuidar i conservar, i per açò s'ha fet aquest llibre amb molt esforç per part de la Regidoria i molt afecte. La nostra gastronomia és única i cal cuidar-la perquè pot ser el futur dels nostres joves”, va explicar l'alcalde.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.