Passa al contingut principal

Entrevista: Joseba Basalo, d'Aleta Ediciones

Aprofitant que dilluns va ser el Dia del Llibre, entrevistem Joseba Basalo, un jove d'Irun que viu a El Mareny de Barraquetes des de fa uns anys. Ací segueix amb la seua editorial de còmics Aleta Ediciones. Vegem que ens conta...



Fes click sobre la imatge per a entrar al lloc web d'Aleta Ediciones



Diari IndependentCom t'iniciares en el còmic?

Joseba: Escric i dibuixe còmics des que recorde. Sempre estava dibuixant i inventant històries. Com que no sabia on publicar-los vaig crear Aleta Ediciones per a publicar els meus propis còmics, i més endavant comencí a publicar obres d'altres autors i països.



D: En quin gènere de còmics se centra Aleta Ediciones?

J: Aleta ha publicat tota mena de còmics, de molts temes diferents, però amb un objectiu clar: divertir-se. Així, en publiquem d'aventures, de superherois, de terror, de misteri, policíacs... Els nostres personatges més coneguts són Invencible (superherois), Tex (western) i Dylan Dog (terror).

D: En quants esdeveniments relacionats amb el còmic has participat? Quin ha sigut el més important?

J: Al llarg de tots aquestos anys he estat en molts esdeveniments, d'Espanya i d'altres països com Itàlia, França o Alemanya. Els més importants d'Espanya són els de Granada, Getxo, A Corunya, Madrid i Barcelona, al qual assistiré en dues setmanes.


D: Tens en ment organitzar algun esdeveniment en El Mareny?

J: No estaria malament organitzar algunes jornades de còmic. Podrien estar enfocades a donar a conéixer l'immens món del còmic, desconegut per a molts, i la forma de treballar dels autors. La gran pregunta és si, interessa als marenyers?

D: És fàcil tirar endavant una editorial en temps de crisi? Com te les ingenies?

J : La veritat és que el món del còmic duu en crisi molt abans que la crisi que patim ara, per tant, no ha canviat molt la cosa, tampoc. El truc en Aleta és seguir publicant còmics de molta qualitat i intentar que la gent els conega.


DTens alguna obra nova pensada?

J: A l'editorial tots els mesos tenim novetats, i jo com a autor segueisc treballant per a tindre alguna cosa més de temps i tornar a escriure i dibuixar algun nou còmic. L'editorial em resta massa temps, però fa molt de temps que no faig res de nou.

D: Quin és el teu escriptor de còmics preferit?

J: És difícil triar un autor d'entre tots els que m'agraden. Per a Aleta Ediciones escriptors com Tiziano Sclavi (Dylan Dog), Alfredo Castelli (Martin Mystère) o Robert Kirkman (Invencible) han sigut i són molt importants, i he tingut la sort de publicar escriptors que m'agraden molt com Alan Moore, Erik Larsen, Mauro Boselli o Giancarlo Berardi.

D: Si vols afegir alguna cosa més, ara és el moment.

J: Sempre que puc convide a tots a què s'apropen al món de les vinyetes, a disfrutar d'una manera de viure històries molt diferents del cinema o la literatura.

D: Moltes gràcies per haver participat en la nostra primera entrevista. Sort i fins la pròxima.

J: Gràcies a vosaltres per aquest honor.

Comentaris

  1. Joseba, posat en contacte amb l´escola i amb la biblioteca i intenteu organitzar algunes coses amb els xiquets i joves del poble. Segur que responen

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.