Passa al contingut principal

Entrevista: Juanvi Ferrando, de Metal Mareny

Entresvistem a Juanvi Ferrando, la veu del grup local Metal Mareny. Després de més d'una década estan a punt de traure el seu tercer disc. Ens conta anècdotes i històries que han passat al llarg d'aquestos anys. També anuncien algun concert per a d'ací poc. De segur que a tots els seus seguidors vos encantarà...

Feu click per a entrar a la seua pàgina del Facebook, i pose "M'agrada"


Diari Independent: Quin va ser el motiu pel qual decidíreu crear el grup? Com triàreu el nom?
Juanvi Ferrando: En aquella epoca, Jordi i jo estavem bojos per la música heavy, i com no, la joventut també. Escoltàvem tota classe de grups i sempre déiem: algun dia molaria poder tocar en un grup i disfrutar de la música. Per tant, com no podia ser d’altra manera, el sapo es va comprar una guitarra, i jo, al poc de temps també. Començàrem a fer soroll més que altra cosa (bromeja entre rises).


Clar, conforme anava passant el temps, ja anaven eixint cosetes i ho agafàvem amb més ganes. A Jordi finalment no li agradava massa la guitarra i es comprà una bateria, i així començàrem els dos a tocar cançons més seriosament. Després coneguérem al nap i al guitarró, i formàrem Metal Mareny. El nom el va suggerir Jordi, i tots acceptàrem. La veritat és que no li pegàrem massa voltes. Així començà tot.
D: Amb quina cançó de totes les que heu composat vos identifiqueu més?
J: Bé, aquesta pregunta és complicada perquè quan composem les cançons és com si foren fills; totes tenen alguna cosa especial. Realment no sabria dir-te’n una en concret. Una de les que a tots ens agrada és donde nace el sol, però ja et dic, no sabria dir-te’n una en especial. Aquesta cançó parla sobre quan estàs en un mal moment, que has de mirar endavant perquè de segur que altres coses bones vindran. Amb força i valor quasi tot es pot solucionar.
D: En quins grans esdeveniments heu participat?
J: Per a mi, personalment, les dos vegades que hem tocat en el Viñarock, que és un dels festivals més importants a nivell nacional, però també hem fet alguns bons concerts amb grups que ni jo mateix haguera imaginat en el passat. Hem passejat el nom d’El Mareny per Madrid, Barcelona, Saragossa, Múrcia, Castelló, Vila-real, Albacete, Conca, i molts més pobles.
D: Amb quins grups de fama reconeguda heu tocat?
J: Hem tocat amb grups de la talla de Barón Rojo en vàries ocasions, hem compartit en el Viñarock escenari amb un fum de grups, i un concert especialment que per a mi va ser un somni, va ser actuar de teloners per a Ronie James DIO (en glòria estiga), i un grup americà que es diu ANTHRAX, a part que guarde també  una especial estima a tots els altres grups, perquè et trobes gent bona i de vegades no tant bona (bromeja entre rises).
D: Quin ha sigut el millor moment del grup?
J: Jo diria que, quan traguérem el primer CD editat, que va ser quan firmàrem el nostre primer contracte discogràfic, Buscando el Origen. Després al 2004 traguérem el Siente la Fuerza. Eixos anys fórem els més importants on tocàvem amb gent important.
D: Esteu treballant en algun nou disc?
J: Així és. Precisament ara hem acabat de masteritzar l’últim treball. Només queda acabar la portada del disc i en quant puguem, el traure’m per a què la gent l’escolte. De totes formes els temes nous es podem escoltar en la pagina myspace metal mareny.
D: Teniu algun concert programat per a d'ací a poc? Tornareu a tocar en El Mareny?
J: Sí, com ja he dit abans, la idea és fer un concertet ara en estiu ací al poble per a presentar el nou treball. Està ja tot en marxa. Esperem que jo estiga ja recuperat del tot, però sí, la idea és eixa.
D: Són molts els rumors que se senten sobre el grup. Tenim Metal Mareny per a rato?
J: Voràs, això no se sap mai. El problema és que hui en dia el tema musical està prou fotut. Nosaltres, el que és acabar aquesta historia no crec. El que si puc dir és que farem algun concert de tant en tant, tot i que ja et dic que no se sap mai el que puga passar. Imaginem que aquest nou treball agrade molt al personal, per això farem un gran esforç al respecte.
D: Si vols afegir alguna cosa, ara és el moment.
J: Bo, només he de dir que gràcies a tots els que encara esteu ahí recolzant-nos  perquè sabeu que és complicat traure un disc en els temps q corren. Esperem que vos agraden les cançons noves i que l’estiu, si tot va com toca, ens vorem en el poble per a fer un poc de festa i passar-ho bé.
D: Bé Juanvi, moltes gràcies per haver-nos atés. Només dir-vos que esperem sentir-vos de nou sobre els escenaris.
J: Gràcies a tots. Una salutació en nom meu i de tot el grup.

Comentaris

  1. Que Gran Grup i damunt porten el nostre poble allà on van.
    Sou tots Grans

    ResponElimina
  2. Des de que eren menuts porten la música dins,més especialment la heavy, però també tenen altres referents i influències importants.Cal destacar el gran mèrit d´anar obrint-se pas en el món musical de forma autònoma i autodidacta.Són grans per dos motius: perquè toquen molt bé i perquè són humils...Estem esperant el nou disc!!

    ResponElimina
  3. Enhorabona per el tercer disc,informeu del dia que actueu al Mareny que jo en estiu estic al Mareny.

    Amunt Mareny....salut!!

    ResponElimina
  4. Enhorabona!!!! Com no, vos esperem a l'estiu per a poder disfrutar junt a vosaltres i junt a tot el poble!! Visca el Mareny i visca el Metal...!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.