Passa al contingut principal

Entrevista: Neus Beltrán, Regidora de Turisme

Ja s'acosta l'estiu, i la temporada alta de turisme està començant. El Mareny de Barraquetes compta amb marca turística des del passat divendres. Entrevistem Neus Beltrán, Regidora de Turisme d'El Mareny, per a saber quines estratègies es plantegen des de l'Ajuntament i de quines novetats anem a disposar.

Logotip turístic d'El Mareny de Barraquetes.


Diari Independent: Quines estratègies s’han preparat des de l’Ajuntament per al turisme local?
Neus Beltrán: De moment, el que portem preparant tots aquestos anys del Juliol Esportiu amb diverses activitats durant l’estiu és una forma de dur turisme. És diferent, però intentem que El Mareny siga conegut per l’esport, per la seua platja, per la seua tranquil·litat i el seu entorn natural.

Les estratègies que tenim preparades des de l’Ajuntament, és preparar guies, informació, plànols per a fer rutes amb bici pels arrossars i algunes idees semblants.
D: Per què creus que els turistes han de visitar El Mareny?
N: Per la nostra platja i la seua neteja, per la tranquil·litat de la nostra platja, no com altres platges veïnes que acumulen aglomeracions, per a què disfruten de la natura, i perquè segur que quedaran satisfets.
D: Per què penseu que el logotip escollit és el més adequat?
N: Perquè vegérem que representa El Mareny, amb les seues barraquetes i amb la Gola de la Platja del Rei, que és una zona molt coneguda per a tots.
D: El vídeo promocional està en valencià i en castellà, però està preparat El Mareny per als turistes d'altres païssos?
N: De moment anem a editar-ho tot en valencià i en castellà, perquè pensem que és el més viable, perquè tampoc disposem de recursos per a fer-ho en més idiomes. No obstant això, si se’ns presenta l’ocasió, també ens agradaria editar en anglés i francés que són els turistes forasters que més ens visiten. Tots els anys tenim turistes forasters, per tant optem a aquest tipus de turisme.
D: Quin tipus de turisme es promou per a la localitat?
N: Un turisme encarat a la natura, que la gent disfrute de la nostra platja que és una de les poques amb cordó dunar, que disfrute de la nostra gastronomia i dels productes de l’horta d’El Mareny que són molt valuosos.
D: Ara que heu començat amb la marca turística, comptarà El Mareny amb oficina turística?
N: Oficina turística de moment no, però anem a parlar amb l’Agència Valenciana de Turisme i la Diputació de València per a vore què podem fer, però tot això són costos per al nostre Ajuntament i s’ha de tindre molta cura.
D: I participareu en fires de turisme?
N: Si ens criden i podem anar sí que anirem, perquè hi ha fires des de nivell comarcal fins a estatal. És una bona forma per a donar-se a conéixer, el poble com a tal i els productes i serveis que podem oferir als turistes.
D: Si vols afegir alguna cosa ara és el moment.
N: Ací al Mareny tenim les portes obertes per a tots,  els rebrem a tots amb els braços oberts, que vinguen a conéixer tant el poble com la bona gent que tenim, i que ací poden trobar una oferta turística amb sol, platja, tranquil·litat, passejos i gaudir d’una gastronomia única com són els productes d’El Mareny que són bons i de qualitat.

D: Gràcies per haver participat en aquesta entrevista. Esperem que aquestes iniciatives afecten favorablement a la nostra localitat.
N: Això esperem. Gràcies a vosaltres també.

Comentaris

  1. Molt bona l'entrevista, enhorabona a la regidora de turisme i avore si algún any podem obtindre la bandera blava a la platja.

    Salutacions a tots els marenyers.

    ResponElimina
  2. Allò del cordó dunar no és una mica massa optimista...? A més a més, cal pensar en el merder de la gola i amb les sèquies pudentes. Sincerarament, jo no pagaría els preus que demanen als apartaments en un entorn com aquest: lA GOLA, EL TRÀNSIT, EL SOROLL.... Cal ser REALISTA i veure allò que realment tenim: jo crec que caldria apostar, a banda de aconseguir una platja neta, també per l'agricultura: camps cultivats, bardisses de baladre o de canya, apostar per una agricultura ecològica o almenys integrada. Penseu també amb els xicons amb moto sense silenciador. Què fa la poli, per què aço no s'atura.

    ResponElimina
  3. LAMENTE MOLT QUE EL TEU PODER ADQUISITIU NO ARRIVE PER ESTIUEJAR PER ACÍ.TRANSIT I SOROLL?EL MILLOR DEL MARENY ES LA SEVA SITUACIÓ GEOGRÁFICA, SI VOLS SOROLL CULLERA ESTA A UNA PASA I EL PERELLÓ A CINC MINUTETS......

    ResponElimina
  4. Bona matinada, estic d'acord amb el segon comentari sense cap dubte..
    Aleshores per que al Mareny el transit i el soroll en comparacio amb Cullera o El Perello siga mes "suportable" vol dir que es un poble que es respira tranquil.litat?
    No es enganyem.

    Es una llastima que enfoqueu tot al turisme..i l'agricultura? esta molt oblidada.

    I este poble es un poble de llauradors i amb orgull, com cal, i es realment molt trist vore els camps abandonats.

    Per què no aposteu per una agricultura ecologica, posant-se amb contacte amb cooperatives o asociacions que aposten amb il-lusio per una agricultura agro-ecologica??
    No penseu que l'agricultura del vostre poble esta deixada i ha de tornar a resurgir?
    Seria molt be, i sobretot en aquestos temps dolents i de rescats, avivar i realçar el treball del llaurador,de no deixar els camps abandonats i refoçar l'identitat del vostre poble que bona falta li fa!

    Viure del turisme no es la "panacea milagrosa"..per l'amor de deu, cuideu mes lo vostre i estimeu que teniu una bona terra que de segur donaria unes hortalitzes de primera i ecològiques!
    Animeu - vos i esteu al tant del que es diu "Soberania Alimentaria", els turistes no mes estan al mes d'agost i es quan deixen algo de euros..la resta del l'any a llastimarse com la terra cada vegada es menys treballada i el llaurador no treu res?

    Mireu eixides diferents sense pedre l'identitat, perq quan un poble la perd, algo es mor..i el mareny va a cami a pedre la seva singularitat i esencia..

    http://bioalacant.org/qsomos.php

    http://vidasana.org/agricultura-biologica.html

    http://www.ecologiablog.com/post/607/cooperativas-de-consumo-ecologico

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.