Ves al contingut principal

Entrevista: Santi Escrivà, Músic marenyer

Santi Escrivà, compositor del pasdoble del Mareny de Barraquetes, i des de fa uns dies, subcampió del món de Colom a Braç. Aprofitem l'ocasió per a entrevistar-lo i que ens conte coses com a músic, i com a caçador. Dos aficions que estan molt lligades a la seua vida cotidiana. Vegem què ens conta.

Santi Escrivà, músic i compositor del Mareny de Barraquetes.Diari Independent: El 26 de febrer de 2011 feres públic el pasdoble dedicat al nostre poble. Per què decidires compondre el pasdoble Mareny de Barraquetes?

Santi Escrivà: La veritat, és que quan composes alguna cosa, el més complicat es quan ve l' hora de posar el nom. I mirant altres pasdobles, tots tenen alguna cosa a vore en algun referent: noms de pares, mares, dones, pobles... i clar, aleshores vaig pensar, per què no fer un pasdoble i posar-li el nom del poble? Així la gent el coneixeria, i se sentiria més. I així per a què el poble tinguera un distintiu musicalment parlant.

DI: A banda de l’anterior pasdoble, n’has compost uns quants més. Quins són als que més estima els guardes?


SE: A part d'aquest, en vaig composar un per a la meua germana: "Lourdes", que es va estrenar en el 1999. I també l'any passat vaig fer: Ivan Franco "El Picanyo", dedicat al nostre amic. Aquest últim quedà finalista del concurs de pasdobles d'Alzira.


DI: A partir de 2004 començares a donar classes com a mestre de música. Des de quan t’interessares per la música? Per què?
SE: Vaig començar als 7 anys, en companyia d' un grup d'amics que ens apuntàrem tots junts, i tot va ser inculcat pels pares.

DI: Tens algun músic com a referent?
SE: La veritat, és que a mi tota la vida m'ha agradat Kenny-G. És un saxofonista, que ha estat sempre als meus oïts.

DI: També eres el mestre i director de l’Escola de Música del Mareny. Creus que serà possible fer una altra banda de música, exclusivament del Mareny?
SE: En quant a l'escola de música del Mareny, és una llàstima que no participe més gent, perquè quan començà, l' ajuntament va fer una gran inversió comprant instruments i material per a tots els xiquets, però poc a poc, la gent va dixant-s’ho. Jo des d’ací anime a tota la gent del Mareny per a què s'apunte a la música, perquè eixa és l'única forma de què l'escola es faça més gran i poder tindre una banda.

DI: Canviant de tema. A banda de dedicar-te a la música, també dediques part del teu temps a la caça. Has guanyat uns quants premis ja, quants en portes?
SE: Sí, la caça és la meua passió. I de premis ja en tinc uns quants per casa.

DI: Fa pocs dies, com ja anunciàrem des de Diari Independent, vas quedar subcampió del món de Colom a Braç. Què se sent amb aquest important títol?
SE: La veritat és que estic molt content, perquè aplegar a eixa posició és molt, ja que hi ha molta gent bona competint i tu eres un més entre tots. Molt content.

DI: On entrenes? Vegent els teus resultats, li deus dedicar molt de temps, no?
SE: Entrene a Xest, a un camp de tir que hi ha, i també a Cullera algunes vegades. Solc entrenar un parell de dies a la setmana. La gent que tira a aquest nivell està molt preparada i fan falta molts tirs per arribar ahí.

DI: Si vols afegir alguna cosa, ara és el moment.
SE: Voldria agrair, com no, a la meua família per haver-me recolzat sempre en el tema, perquè aquest esport és una despesa molt gran. També a l’espònsor Cartuchos SAGA, per ajudar-me en tot.


DI: Gràcies per haver participat amb nosaltres. Esperem que tot et vaja igual de bé que fins ara.

SE: Moltes gràcies.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

El Parc Natural de L'Albufera, del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú, flamenc o negret comú, segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls.
Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

'Tasta el Mareny' i l'Escola Pública marquen l'agenda del cap de setmana

El Mareny de Barraquetes inaugura este cap de setmana la 3a Fira del Comerç i Turisme. L'esdeveniment, que tindrà lloc al carrer l'Església, tindrà com a protagonistes els productes agrícoles de temporada procedents de l'horta local.
Els stands locals estaran formats per l'Ajuntament del Mareny, Construccions J. Palacios, Montajes Mareny, El Casino, Fruites i Verdures Luci i Harlem Espectáculos. Des d'altres localitats vindran El Quemaito, Carnicería Isidora (Requena), Clòtxina Valenciana, Anchoas de Santoña i La Flama (Foodtruck).

La Falla Sol i Tarongers ultima els preparatius per a la festa fallera d'estiu

La Falla Sol i Tarongers, després de l'èxit aconseguit en el sopar organitzat en el mes de juliol al cau faller, torna a la càrrega el dissabte 6 d'agost amb una festa fallera d'estiu que compta amb la col·laboració de la Junta Local Fallera de Sueca, Mareny i Perelló i amb el patrocini de l'Ajuntament del Mareny de Barraquetes.
La festa fallera començarà de vesprada amb un passacarrer que recorrerà els principals carrers del nostre poble amb la música de la xaranga 'Ah, jo què sé'. A continuació, se celebrarà un sopar al poliesportiu per al qual els tíquets estaran a la venda, per un preu de 6€ fins el dijous 4 d'agost, en la Cafeteria Adri (de 19:30h a 21:30h), i en les perruqueries Herminia i Vicent.