Passa al contingut principal

Ja entrem en l'estiu astronòmic!

Recorregut del Sol al llarg de l'any.
Dijous 21 de juny a les 01 hores i 09 minuts hora oficial espanyola peninsular, començarà l'estiu astronòmic, és a dir, es produirà el solstici d'estiu. L'estiu astronòmic serà l'estació més llarga de l'any i durarà 93 dies i 15 hores, fins l'equinocci de tardor el 22 de setembre. El solstici d'estiu ve donat pel moment en què el Sol presenta la major altura aparent al cel de l'hemisferi nord. Meteorològicament parlant, ja fa més d'un mes que es pot dir que l'estiu ha aplegat i amb força.


Si per duració del dia, entenem el temps que passa des de que ix el Sol fins a què es posa, el 21 de juny serà el dia més llarg de l'any, amb més hores de llum. No obstant això, no serà el dia que més prompte isca el sol, ni el que més tard es pose. El dia que més prompte ha eixit el sol ha sigut el 14 de juny i el dia que més tard es posarà serà el 27 de juny. Tot i que estos dies hi ha molt poca variació en la durada del dia solar. De fet solstici prové del llatí solstitium (Sol sistere o Sol quiet).

Gràfic de radiació UV.





Aneu amb compte aquestos dies amb la radiació ultraviolada. Estem als dies de l'any que més alt està el Sol al migdia, i per tant, als dies de més radiació solar. Cal extremar la precaució entre les 12 i les 16 hores locals (recordem que el migdia solar és aproximadament a les 14 hores locals).



George Caplliure.

Comentaris

  1. Gràcies al nostre "Mario Picazo" particular per totes les informacions meteorològiques que ens dona. George, els teus comentaris sempre ens són útils, i molt interssants :)

    Clara.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.