Ves al contingut principal

Ja entrem en l'estiu astronòmic!

Recorregut del Sol al llarg de l'any.
Dijous 21 de juny a les 01 hores i 09 minuts hora oficial espanyola peninsular, començarà l'estiu astronòmic, és a dir, es produirà el solstici d'estiu. L'estiu astronòmic serà l'estació més llarga de l'any i durarà 93 dies i 15 hores, fins l'equinocci de tardor el 22 de setembre. El solstici d'estiu ve donat pel moment en què el Sol presenta la major altura aparent al cel de l'hemisferi nord. Meteorològicament parlant, ja fa més d'un mes que es pot dir que l'estiu ha aplegat i amb força.


Si per duració del dia, entenem el temps que passa des de que ix el Sol fins a què es posa, el 21 de juny serà el dia més llarg de l'any, amb més hores de llum. No obstant això, no serà el dia que més prompte isca el sol, ni el que més tard es pose. El dia que més prompte ha eixit el sol ha sigut el 14 de juny i el dia que més tard es posarà serà el 27 de juny. Tot i que estos dies hi ha molt poca variació en la durada del dia solar. De fet solstici prové del llatí solstitium (Sol sistere o Sol quiet).

Gràfic de radiació UV.

Aneu amb compte aquestos dies amb la radiació ultraviolada. Estem als dies de l'any que més alt està el Sol al migdia, i per tant, als dies de més radiació solar. Cal extremar la precaució entre les 12 i les 16 hores locals (recordem que el migdia solar és aproximadament a les 14 hores locals).George Caplliure.

Comentaris

  1. Gràcies al nostre "Mario Picazo" particular per totes les informacions meteorològiques que ens dona. George, els teus comentaris sempre ens són útils, i molt interssants :)

    Clara.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.

Entrades populars d'aquest blog

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

El Parc Natural de L'Albufera, del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú, flamenc o negret comú, segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls.
Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

'Tasta el Mareny' i l'Escola Pública marquen l'agenda del cap de setmana

El Mareny de Barraquetes inaugura este cap de setmana la 3a Fira del Comerç i Turisme. L'esdeveniment, que tindrà lloc al carrer l'Església, tindrà com a protagonistes els productes agrícoles de temporada procedents de l'horta local.
Els stands locals estaran formats per l'Ajuntament del Mareny, Construccions J. Palacios, Montajes Mareny, El Casino, Fruites i Verdures Luci i Harlem Espectáculos. Des d'altres localitats vindran El Quemaito, Carnicería Isidora (Requena), Clòtxina Valenciana, Anchoas de Santoña i La Flama (Foodtruck).

La Falla Sol i Tarongers ultima els preparatius per a la festa fallera d'estiu

La Falla Sol i Tarongers, després de l'èxit aconseguit en el sopar organitzat en el mes de juliol al cau faller, torna a la càrrega el dissabte 6 d'agost amb una festa fallera d'estiu que compta amb la col·laboració de la Junta Local Fallera de Sueca, Mareny i Perelló i amb el patrocini de l'Ajuntament del Mareny de Barraquetes.
La festa fallera començarà de vesprada amb un passacarrer que recorrerà els principals carrers del nostre poble amb la música de la xaranga 'Ah, jo què sé'. A continuació, se celebrarà un sopar al poliesportiu per al qual els tíquets estaran a la venda, per un preu de 6€ fins el dijous 4 d'agost, en la Cafeteria Adri (de 19:30h a 21:30h), i en les perruqueries Herminia i Vicent.