Passa al contingut principal

Explicació de la "pols en suspensió"


Satèl·lit EUMETSAT.

Si aquestos dies mireu al cel des de molts punts de la geografia espanyola segurament veureu que no té el blau de sempre. Només en l'extrem nord i nord de la península podeu seguir veient-ho de color blau.
 
En la resta, és d'un color blanquinós prou visible, que no deixa passar completament el Sol. Majoritàriament no és a causa dels núvols (encara que algun hi ha) , ni vol dir que vaja a ploure. 
 
És a causa d'una advecció (una zona d'aire que ens arriba en capes mitges i altes) de pols sahariana. Ve des del nord d'Africa i comporta la famosa calitja. Fixeu-vos en aquesta imatge pintada del satèl·lit (EUMETSAT), on es pot apreciar la zona de més condensació de pols i arena en les zones rogenques.
Satèl·lit Hamlet.

Una borrasca situada al sud ens envia aquestos vents, que vénen molt carregats de pols, i que a més, són molt càlids. Aquesta borrasca està provocant dos fets a cada extrem d'Espanya. 
 
D'una banda, tenim vents de llevant a l'estrem i en la zona costanera de l'est d'Andalusia. El temporal allí es fa de notar, amb vents de més de 80Km per hora, ja que la zona està molt pròxima a la pertorbació.

Comentaris

  1. Enhorabona al meteoròleg del Mareny, que dia a dia ens informa de l'oratge que fa.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.