Passa al contingut principal

Les EATIM de la CV s'han reunit al Perelló per a lluitar pel seu futur

Integrants de la reunió.
A les 9.30 h. d'aquest matí ha començat la reunió entre els alcaldes-presidents de les 7 EATIM de la CV (La Barraca d'Aigües Vives, El Mareny de Barraquetes, El Perelló, La Xara, Jesús Pobre, Llosa de Camacho i Ballestar. El lloc escollit per a la reunió, en aquesta ocasió, ha estat el Perelló. 

La finalitat primordial d'aquesta, no era una altra que acabar de concretar i consensuar una moció entre les 7 Entitats Locals per a presentar a l'Ajuntament mare (en el cas del Mareny, el de Sueca), i que a més, comptarà amb el recolzament de la FVMP.


Reunió entre els alcaldes.
I és que són conscients de què en aquestos casos no s'ha de mirar color polític, sinó que s'han d'unir les forces per a lluitar i defensar un dret tant bàsic i fonamental com el de l'autogovern.

Com ja s'ha fet públic en aquestos últims dies, l'últim paquet de retallades del Govern de Rajoy, pretén eliminar les 3.725 EATIM que hi ha a Espanya. 

Segons els 7 alcaldes de les EATIM que presideixen, totes són econòmicament solvents, i que si desapareixeren aquestes, els seus habitants, que en determinats casos superen en població a municipis amb ajuntament propi, deixarien de tindre uns serveis bàsics i fonamentals que han costat molts anys d'aconseguir. Per això, demanen que s'eliminen només aquelles que no superen els criteris d'avaluació establerts pel Govern.

Moment de gravació de RTVV.
Han anunciat també, que matindran reunions amb el conseller Serafí Castellano, per a què les Corts Valencianes donen suport a les EATIM. També des de les respectives Diputacions de cada província recolzaran aquesta moció.

A les 12 h. del migdia ha tingut lloc la roda de premsa, en el mateix lloc de la reunió, el Saló de Plens de l'Ajuntament del Perelló. També han assistit a l'acte els portaveus del PSPV-PSOE de Sueca, Dimas Vázquez, i el del PP de Sueca, Carlos Ramírez, per a recolzar a les EATIM.

Curiosament, el partit que està a l'alcaldia de Sueca i que té el nom de Grup Independent per Sueca, Perelló i Mareny, no ha assistit a l'acte, com tampoc no ho ha fet el Bloc-Compromís de Sueca.

Recordem que durant la propera setmana hi haurà una nova reunió informativa per a tots els veïns i les veïnes del Mareny, com ja ens va anunciar l'alcalde de la nostra localitat, Jordi Sanjaime.

Comentaris

  1. En ves d'anar avant anem enrrere...que es retallen els collons!!!

    ResponElimina
  2. El Mareny ha lluitat molt durant anys per ser Ajuntament perquè ara vinga un paio de Madrid que és còmplice dels delictes de malversació de banquers,polítics corruptes etc etc i vol carregar-se els trets d'identitat i els drets a ser poble que tenim.Som i serem,i lluitarem pe avançar.No els deixarem passar!!!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.