Passa al contingut principal

Suport a les EATIM per part de la FVMP



Última reunió de les EATIM.

La presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Elena Bastidas, ha eixit aquest dijous en defensa de les Entitats Locals Menors (EATIM) solvents econòmicament i s'ha unit als seus respectius alcaldes per a reclamar que no s'eliminen aquelles que complesquen amb els mateixos requeriments d'estabilitat pressupostària, viabilitat financera i capacitat de gestió que s'exigeix als municipis dintre del pla d'ajustos.

Així ho ha manifestat després de reunir-se amb els representants dels edils de les set EATIMs del País Valencià, que poden vore's afectades per l'avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, que contempla "automàtica extinció" d'aquest tipus d'administracions, 3.725 en tot l'Estat espanyol.

Amb un exercici de responsabilitat davant la situació econòmica, Bastidas ha volgut deixar clar que la seua intenció no és la de demanar la pervivència de totes les EATIM, sinó únicament d'aquelles que superen els paràmetres i criteris objectius establerts per als municipis dintre dels plans d'ajust. Totes no poden ser tractades de la mateixa manera, ha afegit.

Així, durant la trobada mantinguda aquest matí, la FVMP i els alcaldes de les EATIM de la Comunitat han consensuat l'esborrany d'un manifest en el que mostren la seua total disconformitat amb la mesura anunciada pel Govern central per a eliminar la totalitat de les EATIM existents, que segons critiquen en el document, no atén cap tipus de criteri diferenciador entre elles, fet que consideren un atentat a l'autonomia local sense precedents.


Alcalde del Mareny.
El proper dimarts 24, els primers edils d'aquestes EATIM, que són la Barraca d'Aigües Vives, el Mareny de Barraquetes, el Perelló, la Xara, Jesús Pobre, Llosa de Camacho i Ballestar, signaran el document final, un text que eixe mateix dia la FVMP traslladarà al Consell Territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i defensarà davant de les instàncies polítiques de Madrid, ha assegurat Bastidas.
També ha avançat que durà el manifest quan se celebre la Junta de Portaveus prevista amb caràcter d'urgència, per a què puga ser remesa als 542 municipis de la Comunitat i que en els seus respectius plens municipals pueguen aprovar-se textos en defensa de les EATIM que compleixen amb els criteris econòmics objectius.

Ahir, des de l'Ajuntament del Mareny, es van anunciar les intencions d'anar al proper ple de l'Ajuntament de Sueca, el dijous 2 d'agost. Els interessats en anar per a defensar la moció que es presentarà a favor de l'EATIM, ha de passar per l'Ajuntament a apuntar-se en una llista. 

Saló de plens de Sueca.
El nostre alcalde, Jordi Sanjaime, va dir que no és moment de colors polítics, sinó que s'ha de lluitar pels drets que tants anys ens ha costat aconseguir ací al Mareny de Barraquetes.

Els regidors del Mareny ja s'han reunit amb les associacions i amb els partits polítics locals. En uns dies s'anunciarà la data d'una nova reunió informativa per a tots els habitants del Mareny, i explicar-los així la situació.

Comentaris

  1. Efectivament no és moment de colors polítics sinò d'estar tots i totes lluitant per defensar el nostres drets com a poble,encara que la nomenclatura diga que som EATIM...Mareny independent junts podrem ,perquè sempre hem sigut un poble treballador i lluitador.Som i serem!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.