Passa al contingut principal

Cau una banda que furtà al Mareny de Barraquetes

Materials recuperats.
Agents de la Guardia Civil han detingut una banda integrada per 10 homes per la seua implicació en més de 100 robatoris en domicilis de diversos pobles de la comarca del Camp del Túria i de la Ribera Baixa, segons han explicat aquest dimecres la delegada del Govern en la Comunitat, Paula Sánchez de León, i el General Cap de la VI Zona de la Guardia Civil, Fernando Santafé, a la caserna de la Guardia Civil de Llíria. 

La 'operación ALSO' ha acabat amb la detenció de 10 homes de nacionalitat espanyola i la recuperació de centenars d'objectes procedents del robatori de més d'un centenar d'habitatges en la comarca del Camp del Túria i altres poblacions com El Mareny de Barraquetes, El Perelló, o Puçol. Les investigacions continuen obertes per part del jutjat d'instrucció número 2 de Llíria per a aconseguir el total aclariment dels fets.

Fruït d'aquestes investigacions s'inicià l''operación ALSO' amb la finalitat d'identificar, localitzar i detindre els autors d'aquests fets. Els agents averiguaren que es tractava d'una banda, residents en la seua major part en la localitat de Llíria, que teníen aquesta activitat com a mig de vida.

Els autors dels robatoris accedíen a l'interior dels habitatges quan no hi havia ningú al seu interior, després de forçar las portes o finestres, i s'emportaven tot tipus d'objectes de valor que pugueren trobar com televisors, cadenes de música, joies, ordinadors, ferramentes o DVDs, entre altres artícles per a posteriorment vendre'ls a particulars o en botigues de segona mà, ha indicat el tinent de la Guardia Civil encarregat de l'operació.

La primera fase de la investigació es realitzà el darrer 5 de juny quan la Guardia Civil detingué tres homes i dugué a terme l'escorcoll en un domicili de Llíria, en el que s'incautaren centenars d'objectes suposadament furtats".

El passat 20 de novembre es va fer la segona fase de l'operació que acabà amb la detenció de set homes més i la recuperació de nombrosos efectes procedents de diversos furts. Els agents efectuaren nou escorcolls d'habitatges a Llíria, Torrent, Aldaia i València.

Segons les investigacions realitzades per la Guardia Civil fins el moment, els detinguts, amb edats compreses entre els 20 i 52 anys i amb antecedents policials per fets similars, estan suposadament implicats en més de 100 delictes de furt en localitats com Llíria, Marines, Olocau, Domeño, Vilamarxant, Pedralba, Casinos, la platja de El Perelló, Mareny de Barraquetes i Puçol.

En tres dels habitatges escorcollats, els agents trobaren un total de 1,5 kg de marihuana, pel que alguns dels detinguts també estan acusats d'un delicte per trànsit de drogues.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.