Passa al contingut principal

La Plataforma d'Entitats Locals Menors es constitueix a nivell autonòmic

Els alcaldes reunits a Jesús Pobre.
El passat divendres 16 de novembre, la Plataforma d'Entitats Locals Menors de la Comunitat Valenciana es va reunir en el saló de plens de l'Ajuntament de Jesús Pobre (ELM de Dénia), comptant amb l'assistència dels Alcaldes-Presidents de El Perelló, Mareny de Barraquetes, Barraca d'Aigües Vives, La Xara, Jesús Pobre, i per delegació, El Ballestar i La Llosa de Camatxo, seguint l'orde del dia convocat pel seu coordinador, entre aquestos, l'informe de situació, la proposta estatutària per a la FEEM, així com les accions a emprendre a nivell autonòmic i provincial.

El coordinador i el representant de la plataforma, José Miguel Fos del Perelló, i Jordi Sanjaime, del Mareny de Barraquetes, han informat dels avanços obtinguts fins a la data per a la modificació de la supressió de les Entitats Locals Menors, sense oblidar que no cal baixar la guàrdia, i seguir en la mateixa línia per a la seua supervivència. De les actuacions empreses, destaquen les reunions mantingudes a Madrid amb la Secretària d'Estat, la Defensora del Poble, grups polítics, així com de la Diputació de València, el gabinet del Conseller de Gobernació Serafín Castellanos, i les adhesions de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, l'AVA, la Unió de Llauradors, i els ajuntaments d'Alzira, Dénia, Benifaió, Sueca i la Pobla de Benifassà, culminant amb la reeixida manifestació del passat 10 de setembre a Madrid, i l'entrega de 52.000 firmes en contra de l'avantprojecte.


Moment manifestació de Madrid
el passat mes de setembre.
José Miguel Fos ha destacat, que des de l'existència de l'informe de l'avantprojecte de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local, només les Entitats Locals Menors estan duent a terme iniciatives, i plantejament de noves propostes i alternatives per a la seua modificació o retirada.

Després de l'informe de situació, els cinc Alcaldes-Presidents amb la delegació de les dos restants Entitats Locals Menors, han elaborat una proposta estatutària per a la creació de la Federació Estatal el termini de la qual conclou el pròxim 20 de novembre, establint entre les seues finalitats, defendre i impulsar a les Entitats Locals de tot el territori estatal, difondre els seus senyals d'identitat i patrimoni, la qualitat de vida en aquestos ens, i el seu desenvolupament competencial.

Com a mesures en defensa de les Entitats Locals de la Comunitat Valenciana, la plataforma en ple ha acordat: la constitució legal de la plataforma com a Federació autonòmica, de caràcter permanent, amb l'objectiu d'avançar en el desenvolupament de la figura d'Entitats Locals Autònomes, i rebutjant la despectiva denominació de menors; i una vegada constituïda, reclamar de la Generalitat Valenciana i Diputacions Provincials un pronunciament plenari exprés en defensa de la seua existència davant de la justificació de la viabilitat financera d'aquestes Entitats Locals Menors, i el compliment de les seues obligacions pressupostàries, perquè en cas contrari, s'atemptaria contra l'autogovern, la democràcia i la participació ciutadana dels valencians.

Comunicat Plataforma ELM de la Comunitat Valenciana.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.