Passa al contingut principal

Ja estem en falles a Mareny, Sueca i Perelló

Foto: Suheca.com
La renovada plaça de l'Ajuntament va congregar ahir a centenars de fallers i falleres que acudiren puntuals a la cita amb un dels actes més emocionants i esperats del calendari faller, la Crida. A les 20 hores van fer la seua aparició en la balconada de l'edifici consistorial suecà la Fallera Major de Sueca, Esther Adroguer; la seua cort d'honor; l'alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el regidor de Festes, Dimas Vázquez; el president de la Junta Local Fallera, Vicent Iborra, i resta de membres de la Junta; i les falleres majors i presidents de totes les comissions de Sueca, El Mareny de Barraquetes i El Perelló.

En primer lloc, va prendre la paraula el president de la Junta Local Fallera, Vicent Iborra, qui va afirmar que “per fi anem a donar la benvinguda, anem a gaudir d'allò que estem esperant des de fa un any, allò pel que hem lluitat i ens hem sacrificat durant tot aquest temps”. Iborra va desitjar que l'alegria d'aquesta festa es contagie a tots, especialment en les circumstàncies actuals, i va apel·lar a la tolerància i el respecte per part de tots per a gaudir de la festa abans de finalitzar el seu discurs donant-li la benvinguda a “la millor festa del món”. El regidor de Festes, Dimas Vázquez, per la seua banda, va afirmar que “participar en actes d'aquesta gran família fallera t'ompli de satisfacció, sobretot perquè veus a tanta gent implicada en aquesta festa tan nostra. Sueca, Mareny i Perelló hui han demostrat, una vegada més, que són eminentment falleres, i des de l'Ajuntament saben que compten amb tot el nostre suport”.
Foto: Suheca.com

L'alcalde de Sueca, Salvador Campillo, va afirmar que “com a faller, és un honor participar en aquest acte tan important de la Crida. A Sueca, comptem amb un col·lectiu faller molt nombrós però és que, a més, aquesta festa suposa també molts llocs de treball”. Finalment, va mostrar la seua satisfacció per l'alegria de tot el col·lectiu faller i especialment de la fallera major de Sueca “una jove que es mereix tot el que està vivint perquè ens contagia a tots la seua gran il·lusió i entusiasme per la festa fallera”.

Finalment, va intervindre la Fallera Major de Sueca, Esther Adroguer, qui va afirmar “és tan gran el sentiment d'haver de donar l'eixida a les festes falleres, saber que tot el poble espera l'última frase d'aquest discurs per a poder dir que 'ja estem en Falles', que el cor em batega a una velocitat frenètica”. Després de mostrar el seu agraïment a la seua comissió, l'Avinguda d'Espanya, a la Junta Local Fallera, i a la seua cort d'honor, va voler dedicar també unes paraules molt emotives a la seua família i, especialment, a la seua germana, membre també de la seua cort d'honor.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

'Tasta el Mareny' i l'Escola Pública marquen l'agenda del cap de setmana

El Mareny de Barraquetes inaugura este cap de setmana la 3a Fira del Comerç i Turisme. L'esdeveniment, que tindrà lloc al carrer l'Església, tindrà com a protagonistes els productes agrícoles de temporada procedents de l'horta local.
Els stands locals estaran formats per l'Ajuntament del Mareny, Construccions J. Palacios, Montajes Mareny, El Casino, Fruites i Verdures Luci i Harlem Espectáculos. Des d'altres localitats vindran El Quemaito, Carnicería Isidora (Requena), Clòtxina Valenciana, Anchoas de Santoña i La Flama (Foodtruck).

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

El Parc Natural de L'Albufera, del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú, flamenc o negret comú, segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls.
Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

El Consell valencià pretén catalogar la Platja del Rei com a 'platja natural'

El passat 31 de maig, l'alcalde Jordi Sanjaime i la regidora Marisa Carbó es van reunir amb Pilar Álvarez (Subdirectora General de Ports i Costes), Carlos Domingo (Director General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat) i Francesc Signes (Subsecretari Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori) per a saber la situació de la platja del nostre poble, el Mareny de Barraquetes, després de les noves informacions.
Des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori volen catalogar la Platja del Rei com a “platja natural” al tram de cordó dunar que comprén des del passeig fins a la desembocadura de la Gola.