Passa al contingut principal

Balanç del primer any d'existència del Diari Mareny de Barraquetes

La Finestra al món del Mareny de Barraquetes fa 1 any. 
Hui, la Finestra al món del Mareny de Barraquetes compleix el seu primer aniversari. Ja han passat 365 dies des que ens marcàrem com a objectiu informar als marenyers i marenyeres de tot allò que ocorre al nostre poble, o que ens afecta en certa manera.

El 22 d'abril de 2.012 s'obria un nou espai a internet, un lloc interactiu del Mareny de Barraquetes, on a més de trobar tota l'actualitat de la localitat, també es pot trobar com era el nostre poble fa molts anys enrere, o consultar les activitats que s'esdevenen al Mareny. Tractem que aquesta "Finestra", siga el reflex de tot allò que ha de vore amb el Mareny de Barraquetes.

Hem informat sobre els clubs esportius, política local, situació de les Entitats Locals Menors, totes les activitats que han tingut lloc al Mareny, totes les iniciatives solidàries (que no en són poques), novetats de Metal Mareny, èxits de Santi Escrivà i David Furió, inversions del nostre Ajuntament, actualitat de la Falla Sol i Tarongers, i hem informat i col·laborat amb les Festes de Pasqua, anunciant-nos al llibret de Festes i col·laborant amb la festa.

Les coses més destacables que s'han dut a terme des del Diari han estat la retransmissió en directe per Twitter i Facebook de la V Volta a Peu al Mareny el passat juliol; portar a terme, junt a l'Ajuntament i l'Agència Municipal de Lectura, la I Setmana Cultural amb iniciatives com la de Llibres Solidarisnit de mònoleg en valencià, cinema d'estiu... També informàrem cada dia, durant els mesos d'estiu, de l'estat de la mar, i cobrírem la manifestació en contra de la supressió de les ELM a Madrid, el passat mes de setembre, informant via Twitter del que anava passant.

Sou moltes persones les que heu ajudat a què aquest primer any haja estat un èxit. Des d'ací volem agrair a l'Agència de Lectura del Mareny, a l'Ajuntament del Mareny, al Club de Córrer Mareny de Barraquetes, al Club de Frontennis del Mareny, als Festers de Pasqua 2.013, a Perruqueria Vicent, Montajes Mareny, Mil Pigments, Restaurant El Niu del Mesón, a totes les persones entrevistades, totes les persones que han escrit col·laboracions (Alícia Sapiña, George Caplliure i Alícia Melero), i com no, als lectors, sense els quals no tindria sentit el Diari.

El Diari del Mareny de Barraquetes és de totes i tots! Volem aquest projecte el sentiu com a vostre, perquè el Mareny, el fem entre tots.

Gràcies per confiar en nosaltres!


La Finestra al Món del Mareny de Barraquetes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.