Passa al contingut principal

La Unió veu insuficients les reduccions fiscals aconseguides enguany

Comunicat de La Unió de Llauradors i Ramaders.
La Unió de Llauradors es congratula de les reduccions fiscals aconseguides per als agricultors i ramaders del País Valencià en la declaració de la renda d'enguany, encara que creu que existeixen oblits importants que no s'han tingut en compte. Com assenyala en un nota, la mitjana de reducció fiscal agrària per a enguany al País Valencià és del 51%.

Molts cultius o subsectors ramaders veuen rebaixat el seu mòdul fiscal per a enguany, tal com va traslladar La Unió al Ministeri en el passat mes de febrer, "encara que la magnitud de les gelades de febrer del passat any amb més de 200 milions d'euros de pèrdues provoca que la reducció siga insuficient".

Aquest sindicat porta reclamant des de fa temps una adequació dels mòduls fiscals del sector agrari a la realitat econòmica del camp valencià i per açò en lloc de rebaixes conjunturals o temporals haurien de ser ja en alguns casos permanents.

Així mateix, creuen que amb caràcter general tots els termes municipals del País Valencià tenen reduccions en els cultius de flors i plantes ornamentals i olivera i pel que es refereix a la ramaderia en apicultura, cunicultura, boví de llet, oví i caprí de llet i oví i caprí de carn extensius. A part dels anteriors, en totes les comarques del País Valencià hi ha reduccions fiscals específiques excepte en tres: Utiel-Requena (per segon any consecutiu), Racó d'Ademús i Els Ports; el que suposa una nova marginació cap a les zones d'interior amb majors dificultats de producció. També es troba a faltar una reducció fiscal en la ramaderia integrada tant en porcí com en avícola.

Destaca així mateix oblits com la cirera en les zones productores d'Alacant i en el Maestrat castellonenc, el del raïm de taula de la Marina Alta, l'ametla a l'Alcalatén i Alt Millars, la carxofa en el Baix Maestrat, l'albercoc i la prunera a la Vall d'Albaida, el caqui en la Costanera i el raïm de vi en la Foia de Bunyol. Moltes d'aquestes produccions estan acollides en denominacions d'origen o figures de qualitat. o veu incongruències com el fet que es reduïsca la fiscalitat de tots els productes hortícoles en la Ribera Alta i en la Ribera Baixa només la de l'escarola o la creïlla. Els cítrics es queden amb un índex de rendiment enguany del 0,13 excepte a la Vall d'Albaida, la Costanera o la Canal de Navarrés on se situa en el 0,05.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.