Passa al contingut principal

La Unió s'oposa totalment a l'eliminació de les ELM

Sindicat 'La Unió'.
La Unió de Llauradors i Ramaders ha manifestat la seua "total oposició" a la intenció del Govern d'eliminar les Entitats Locals Menors, inclosa de forma "encoberta" en el nou avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local perquè "condemnaria els seus habitants".

En l'avantprojecte de juliol de 2012 se suprimien directament les Entitats Locals Menors i ara en el nou "s'encobreix aquesta supressió" amb una sèrie d'exigències vinculades a plans de sanejament economicofinancers. "Per exemple si un Ajuntament efectua una mala gestió econòmica afectarà a l'Entitat Local Menor encara que estiga ben gestionada", han indicat.

La Unió recolza les reivindicacions de les Entitats Locals Menors del País Valencià i ha assenyalat que amb la proposta del Govern està "en perill" el manteniment d'unes poblacions amb "eminent caràcter rural" en perdre la identitat pròpia aqueixes entitats locals menors i minvar els serveis de proximitat i l'atenció al ciutadà, les infraestructures, les inversions, la riquesa local, que disposen en l'actualitat.

Davant aquesta situació, La Unió recolza a la Federació d'Entitats Locals Menors (FEVEM) i aposta en lloc de suprimir "per regular les competències i el finançament" de les Entitats Locals Menors "davant la capitalitat municipal, alguna cosa que evitaria enfrontaments entre tots dos i duplicitats".

A la Comunitat la decisió afectaria a unes 30.000 persones situades en set entitats locals menors com la Barraca d'Aigües Vives (Ribera Alta), el Mareny de Barraquetes (Ribera Baixa), El Perelló (Ribera Baixa), La Xara (Marina Alta), Jesús Pobre (Marina Alta), la Llosa de Camacho (Marina Alta) i El Ballestar (Maestrat); poblacions amb un "evident component rural que perdrien aqueix acostament dels serveis cap als seus ciutadans".

El secretari general de la Unió, Ramón Mampel, ha afirmat que el Govern "farà un flac favor" al mitjà rural si finalment elimina aquestes entitats locals menors, perquè "la falta d'inversions i serveis contribuirà més si cap a l'èxode del món rural cap a les ciutats, quan el més lògic dins d'un context de crisi econòmica com l'actual hauria de ser el contrari".

"És un pas arrere que ens retrocedeix més de 130 anys i converteix als habitants d'aquestes entitats en ciutadans de segona categoria", ha finalitzat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.