Passa al contingut principal

Mareny i Perelló es manifesten a Sueca el 7 de novembre per reclamar un millor finançament

Fos (Perelló) i Sanjaime (Mareny),
a l'Ajuntament de Sueca.
Els Ajuntaments de les Entitats Locals Menors del Perelló i el Mareny de Barraquetes han sol·licitat autorització a la Delegació del Govern per a realitzar el pròxim dia 7 de novembre una manifestació per diversos carrers de Sueca: Avinguda del Mar, pas subterrani, Ferrocarril, Carrer Sequial i finalitzarà en la Plaça de l'Ajuntament, a les 19h i coincidint amb la celebració del ple ordinari de novembre en la capital comarcal.

Tot açò ve motivat, van explicar, després que una moció presentada conjuntament pel portaveu Raúl Pla, del PP, i pel portaveu Dimas Vázquez, del PSPV-PSOE, amb el consens dels presidents d'ambdues Entitats Locals Menors, (José Miguel Fos del PP i Jordi Sanjaime del PSPV-POSE) el passat mes d'agost, després d'un any de negociacions, encara no ha sigut tractada al plenari suecà.

Aquesta moció pretén "que cessen les hostilitats respecte al finançament de les ELM, els qui ens vegem obligades a recórrer per la via del Contenciós Administratiu, tots els exercicis econòmics, per a donar compliment al conveni regulador subscrit entre ambdues parts". Açò suposa "una despesa excessiva evitable en detriment de la ciutadania, alhora que produeix un ambient bel·ligerant i hostil entre les ELM i l'Ajuntament de Sueca, la qual cosa no condueix a res positiu".

La moció que hauria d'estar present en l'ordre del dia del mes de setembre, no es va presentar, segons es van excusar, en opinió de les entitats locals, "perquè els tècnics estaven de vacances, a l'octubre tampoc ha pogut ser, pels mateixos motius, en canvi sí que hi ha tècnics per a informar la resta de punts de l'ordre del dia del ple".

Aquesta moció pretén, segons assenyalen, aclarir i simplificar els conceptes, per a resoldre aquesta polèmica. En la mateixa, sol·liciten que l'Ajuntament de Sueca transferisca a les ELM el 75% de la quantitat recaptada en l'àmbit territorial de les mateixes perquè puguen desenvolupar totes les competències adquirides per aquestes. El restant 25 % es quedaria a Sueca, en concepte de despeses ocasionades per les ELM com a Policia Local, Cementeri, etcètera.

Volen que quede clar que a les ELM no se'ls transferirà res que no siga recaptat en els seus respectius territoris, "que a Sueca no li ocasionen cap despesa, la qual cosa aclarim en aquesta nota de premsa, ja que hipocresia i demagògia no va a faltar en el debat. Els ciutadans del Perelló i Mareny, reivindiquem ser suecans de primer ordre i no de segona".

Aquest model està copiat, segons expliquen, del conveni que va realitzar l'Ajuntament de Denia amb les seues dues Entitats Locals Menors: en 1995 La Xara, governada pel Bloc aleshores UPV, i 1999 Jesús Pobre, curiosament quan a Dénia ostentava l'alcaldia i governava UPV, al costat del PSPV-PSOE.

"Per què en Denia sí i a Sueca no? Serà perquè cap de les ELM de Sueca està governada pel Bloc o Compromís, i ni tan sols té representació?", es van preguntar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.