Passa al contingut principal

Desconvocada la manifestació a Sueca després d'incorporar la moció en l'ordre del dia

Foto d'arxiu. 2012.
Els Ajuntaments del Perelló i Mareny han decidit desconvocar la manifestació convocada per a aquest dijous dia 7 de Novembre, ja que s'ha inclòs en l'ordre del dia per al ple ordinari del Dijous 7, la moció presentada pels grups municipals del Partit Popular i el Partit Socialista del País Valencià, respecte del finançament de les ELM, presentada en el mes d'agost. Aquesta moció consensuada també pels representants polítics del Perelló i Mareny, donarà fi a la permanent guerra que es duu a terme des de 2004 referent a açò, aquest ha sigut el fruit d'un treball ardu des de fa més d'un any i al que va renunciar el grup Compromís, a integrar-se en les negociacions desentenent-se del tema.

Els antecedents són molt obvis, dues sentències fermes, favorables a l'ajuntament del Perelló, els peritatges del qual 2004, encara que recorreguda per l'ajuntament de Sueca, de ratificar-se, Sueca haurà d'abonar al Perelló 1.055.000€, més els costos processals que oscil·len al voltant de 50.000€, tampoc seria d'estranyar, que deguera abonar els interessos produïts a partir de la sentència ferma. 2007 sentència ferma favorable al Perelló i prenent com a exemple el peritatge realitzat al Mareny sobre el pressupost de 2010, Sueca haurà d'abonar entre 300.000 i 350.000 € al Perelló. Segons el peritatge practicat al Mareny per Perit Judicial (nomenat per la Sala, Sueca haurà de transferir quasi 100.000 € al Mareny). Recordem que a més estan impugnats 2010-2011 i 2012.

La Diputació ja va emetre Informe sobre aquest tema en 2001, que posteriorment les diferents sentències judicials concorden amb el mateix. També els nous tècnics de l'Ajuntament de Sueca, no troben objeccions importants.

Frase de Baldoví mentre
era alcalde de Sueca.
Respecte a la moció presentada per Compromís, resulta vergonyós i demagògic, que els qui han tingut més d'un any per a formar part de les negociacions, a els qui se'ls ha convidat pel portaveu socialista, a totes les reunions sobre aquest tema renunciant a tota negociació, ara intenten a la desesperada, frenar el consens de la majoria, i al contrari de quant exposen en la moció, perquè continue aquesta absurda guerra entre suecans, bé siguen del Perelló, Mareny o ciutat de Sueca. Aquesta moció de Compromís és el reflex, del tarannà dels seus components: centralistes, antidemocràtics i demagogs.

Finalment la moció presentada pels Grups Socialista i Popular amb el consens de les ELM, contempla que ambdues, es finançaran amb el 75 % dels impostos recaptats en els seus àmbits territorials del Perelló i Mareny, quede clar que en cap moment les ELM es financen amb aportacions de la resta del municipi de Sueca, i el restant 25 % li'l quedarà Sueca en concepte de despeses ocasionades per les ELM, com per exemple servei de cementeri, policia i altres despeses indirectes.

Els Ajuntaments del Perelló i Mareny de Barraquetes, per mitjà del present agraïm als grups Socialista i Popular, pel seu tarannà negociador, el seu sentit comú, que ens portaran, a una cohesió territorial, igualtat i enteniment entre tots els suecans, bé siguen de la ciutat de Sueca, Mareny o Perelló, tant de bo i així ho esperem que el Grup Independent de Sueca Perelló i Mareny (GISPM), se sume a aquesta iniciativa de consens i sentit comú.


Ajuntaments del Perelló i Mareny de Barraquetes

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.