Passa al contingut principal

Mareny i Perelló es finançaran amb el 75% dels beneficis que generen

El Mareny seguirà creixent com a poble.
El passat dijous 7 de novembre, a les 20h, es donava inici el plenari ordinari del mes de novembre a l'Ajuntament de Sueca. Fins allí s'havien desplaçat vora una cinquantena de marenyeres i marenyers, i també veïns del Perelló, expectants del que tant de temps portaven esperant: l'aprovació del nou finançament per a les Entitats Locals.

Els dos primers punts de l'ordre del dia, de deu totals, eren els que tractaven sobre les ELM. No obstant això, aquests dos punts comprengueren més de tres hores, donada la tensió i crispació que es va viure per moments al plenari, i les llargues i repetides intervencions per part dels quatre grups municipals, i els dos alcaldes de les ELM.

Finalment, el nou finançament va ser aprovat per PP (10) i PSPV-PSOE (3), les abstencions de GISPM (2) i els vots en contra de Compromís (5) i el regidor trànsfuga, Enrique Vidal.

Partit Popular i Partit Socialista es posaren d'acord en millorar el conveni per a les Entitats Locals, ja que aquestes no rebien una quantitat justa. Així ho deien les resolucions dels contenciosos administratius que donaven la raó als ajuntaments del Mareny i el Perelló. El compliment de l'acord condicionarà la retirada dels contenciosos judicials no sentenciats, deu en total, iniciats a instàncies del Perelló i el Mareny des de 2010 contra les assignacions que Sueca els donava cada any.
Imatge d'arxiu. 2012.

Per la seua banda, el grup Bloc-Compromís, com sempre ha fet, es va mostrar contrari a aplicar aquest percentatge, ja que només els preocupa els diners que ells tindran per a gestionar l'Ajuntament de Sueca, sense voler adonar-se'n de què Mareny i Perelló cediran a Sueca el 25% dels seus propis beneficis generats dins del seu àmbit territorial. És a dir, Sueca no regala cap euro a les ELM.

El Mareny no té transferides encara totes les competències previstes al conveni vigent. L'any que ve es rebran 571.545 euros (173.000 més que ara) i s'assumiran les responsabilitats de la platja, socorrisme i manteniment d'enllumenat. En 2015 ja es tindrà el 75% del recaptat i es transferiran les competències de la neteja viària i recollida de residus sòlids. A més, se'ls enviaran 53.000 euros dels diners pendents d'enguany.


El ple arribava 'calentet'


Durant tota la setmana passada alguns regidors del Bloc-Compromís de Sueca, es dedicaren a insultar als alcaldes del Mareny i el Perelló arribant-los a dir 'cacics' i 'feixistes' pel simple fet d'organitzar un bus per als veïns i veïnes que volgueren desplaçar-se al ple de Sueca.

A més, al ple, el Diputat al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví es va dirigir als veïns i veïnes del Mareny i el Perelló, com 'la clec'.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.