Passa al contingut principal

Les ELM asseguren la seua permanència i les seues competències es regularan des del Govern Autonòmic

Els Diputats al Congrés, votaren
la nova llei de Reforma Local.
La nova Llei de Reforma Local, aprovada en el Congrés dels Diputats el passat 19 de desembre, garanteix la permanència de les Entitats Locals Menors, que complisquen els objectius d'estabilitat pressupostària, de deute públic, regla de despesa, que paguen als seus proveïdors als 30 dies; aquelles que no complisquen seran suprimides.

A més les Entitats Locals Menors que en un principi, no s'incloïen en l'articulat amb el rang d'Entitat Local, igual que els municipis i mancomunitats, finalment han sigut incloses amb aquest rang. Les competències de les Entitats Locals Menors seran regulades per les comunitats autònomes.

Des de la Federació Valenciana d'Entitats Locals Menors, manifestem la nostra satisfacció per l'èxit aconseguit amb l'esforç i ajuda de molts dels nostres veïns, els que es van mobilitzar en els moments més difícils. Recordem que en l'esborrany d'avantprojecte aprovat el divendres 13 de juliol de 2012 en el Consell de Ministres, suprimia sense contemplacions totes les Entitats Locals Menors del Territori Nacional.

A causa de la lluita reivindicativa de la ciutadania, Juntes Veïnals, Federacions i units tots per la Federació Estatal d'Entitats Locals Menors qui s'encarregava de la coordinació, el Govern de l'Estat ha hagut de fer marxa enrere, de manera encertada, en el seu intent de suprimir les Entitats Locals Menors, garantint així que l'administració local també arribarà a aquells nuclis de població separats de la capitalitat municipal, que de no ser davall aquesta fórmula i per l'experiència que es té respecte d'això, aquesta administració local mai arriba de forma equitativa a aquestos nuclis, per tant es pot definir com un triomf de la democràcia.

Federació Valenciana d'Entitats Locals Menors

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.