Passa al contingut principal

Com seran les Festes Patronals 2014?

Les Festes en honor
a la Verge del Roser.
Com cada Festa Major del Mareny, el tercer dia de Pasqua, després de la processó amb la Verge del Roser ja dins de l'Església, el capellà de la Parròquia proclama els Festers de les Festes de Pasqua de l'any següent. Malauradament, no va ser així l'any passat, i la Comissió de Festes de Pasqua Verge del Roser es va quedar sense integrants per a l'any 2014. Açò no ocorria des de l'any 2004, just fa deu anys.

Des de la Finestra del Mareny de Barraquetes volem desvetllar-vos com seran les Festes 2014


Deu anys després, l'Ajuntament del Mareny de Barraquetes torna a encarregar-se d'organitzar les Festes Patronals per la manca de Festers. Just ara, en plena crisi econòmica, des del consistori s'ha hagut de fer un esforç per a què marenyeres i marenyers no ens quedem sense celebrar la germanor entre veïns com cada Pasqua, des de fa més de cent anys.

Algunes activitats s'han hagut de suspendre, per raons òbvies de les quals s'encarregaven els Festers: Les Festes començaran dissabte 19 amb el Campionat de Frontó, organitzat pel Club Frontenis Mareny, i de nit tindrem el ball de disfresses amenitzat per dues orquestres al C/l'Església. Diumenge 20, els campionats de truc, organitzat pel Casino, i el de parxís, organitzat per l'Associació Dones del Mareny al Prado. De vesprada, es berenarà la mona al Prado i de nit hi haurà una macro disco-mòbil amb un espectacle organitzat per Disco Harlem al C/l'Església.

Dilluns 21 tindrà lloc la cavalcada de les tradicionals i populars Carrosses. El dia de la Festa Major, dimarts 22, se celebrarà la Missa Major en honor a la Verge del Roser, la processó i el castell de focs artificials. Esperem que aquest dia, que a més La Finestra del Mareny complirà el seu segon aniversari, puguem donar la notícia de què Habemus Festers 2015!

Per últim, les Festes enguany acabaran el dimecres 23, dia del poble. Es farà un dinar popular al C/l'Església, de dinar hi haurà una paella per a tot el poble. De vesprada, amb el tren faller es donaran per acabades les Festes de Pasqua 2014.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.