Passa al contingut principal

La Platja del Rei és gestionada per l'Ajuntament del Mareny per primera vegada

Inauguració de la temporada
estiuenca a la Platja del Rei.
El diputat de Medi ambient, Salvador Enguix, al costat de la directora general de Persones amb Discapacitat, Pilar Collado, l'alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime, la regidora de Turisme del Mareny, Neus Beltrán, junt a la resta de regidors de l'ajuntament del Mareny, han inaugurat la temporada de platja de l'entitat local menor. La corporació provincial s'encarrega de condicionar la costa del Mareny de Barraquetes mitjançant el seu servei de Neteja de Platges amb el qual es posa a punt el litoral de la província amb el mateix cost per metre quadrat per als ajuntaments que fa cinc anys, 0,217 euros a l'any el metre quadrat.

La corporació provincial netejarà aquest 2014 un total de 24.000 metres quadrats de platja del Mareny de Barraquetes mitjançant un procés que atén a criteris higiènics i mediambientals. El principal objectiu és mantenir la costa neta pel seu gran valor natural, social i econòmic.

14 platges de la província


El diputat provincial va recordar durant el transcurs de l'acte que el departament de Medi ambient va rebre a l'alcalde Sanjaime que sol·licitada que la Diputació es fera càrrec de la neteja de la platja: "Vam fer tot el possible perquè així fóra i en l'actualitat, el Mareny de Barraquetes disposa d'aquest servei, que condiciona un total de 14 platges de la província".

A més, el responsable provincial va informar que la costa del Mareny de Barraquetes disposarà durant els mesos de juliol i agost de dos dispensadores de cendrers ecològics per a evitar burilles en l'arena.

"Aquesta iniciativa de la Diputació de València implica directament als ciutadans i facilita la seua participació activa en el manteniment i la conservació de les nostres platges mitjançant la distribució gratuïta de cendrers situats en els punts d'accés a les platges", va apuntar Enguix.

Per la seua banda, la directora general de Persones amb Discapacitat va comentar que la Comunitat ja compta amb 82 platges accessibles, entre les quals es troba la costa del Mareny de Bararquetes. "L'any passat més de 45.000 persones amb discapacitat van visitar aquestes platges accessibles", va asseverar.

Cobrir les necessitats


Finalment, l'alcalde Sanjaime va agrair a l'entitat provincial i a la Generalitat Valenciana la seua ajuda perquè l'entitat local menor es fera càrrec dels serveis de neteja, socorrisme, posta sanitària i platja adaptada, i va apuntar que el principal objectiu és "cobrir les necessitats dels usuaris".
Notícies de La Ribera

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.