Passa al contingut principal

Adéu 2014: Repassem l'any des de La Finestra del Mareny de Barraquetes

Repassem com ha anat l'any 2014 al nostre poble.
Un altre any que passa i amb ell molts moments que totes i tots guardarem en la nostra memòria. Un any més que des de La Finestra del Mareny de Barraquetes t'hem contat tot allò que ha passat al nostre poble. Volem acomiadar el 2014 repassant els articles més rellevants d'aquests últims 365 dies.

La primera notícia de l'any feia referència a la signatura dels nous convenis entre les ELM del Mareny de Barraquetes i El Perelló que rebran el 75% dels beneficis que generen. A més, el nostre Ajuntament rebia així les competències de platges, socorrisme i enllumenat públic. Gener també ens deixava la celebració del dia de la Pau per part de l'Escola Pública.

Al mes de febrer, vam contar l'experiència del futbolitsta marenyer Rubén Primo després de provar en la 1a divisió de Xipre durant una setmana, i el tercer premi de la Falla Sol i Tarongers en el Concurs de Paelles de la Junta Local Fallera. Maria Part estrenà obra de teatre, al Rialto de València, de la qual havia escrit el guió i també la interpretava.

Incendi al Càmping Barraquetes.
Març podria haver començat tràgicament, quan tres caravanes es van cremar accidentalment al Càmping Barraquetes, però per sort no va haver ferits. Per altra banda, s'ampliaren les classes d'Aikido al Poliesportiu a causa de la bona acceptació i també les dones del Mareny van formar-se en un curset de noves tecnologies. En l'àmbit polític, els Socialistes del Mareny votaren en les Primàries Obertes del PSPV per a triar candidat a les autonòmiques de 2015 i Ximo Puig va obtindre el recolzament ampli dels marenyers. Per últim, anunciàvem la temàtica de la nova edició del Concurs de Fotografia de l'Ajuntament, que tractaria sobre les Festes de Pasqua.

Grease, campions Carrosses 2014.
Pel que fa a abril, enguany presentava novetats: Per primera vegada, una fira d'atraccions complementaria les Festes de Pasqua 2014. Durant dues setmanes els firaires es van instal·lar al pàrquing municipal que està enfront de les escoles. Per altra banda, les Festes Patronals no van ser tan intenses a causa de la manca de Festers. Des de l'Ajuntament, deu anys després, van ser els encarregats d'organitzar els dies de Festa però no es van poder dur a terme tantes activitats com de costum, sobretot, per falta de recursos humans. Els guanyadors de les carrosses 2014 foren "Grease". Per sort, una colla jove de dotze Festers es va proclamar per a organitzar les de 2015.

Una altra novetat, la de l'Associació de Comerciants i Empresaris del Mareny. Organitzaren la I Fira del Comerç en la Cooperativa durant la segona pasqua. Va superar totes les expectatives i els dèsset establiments participants van quedar molt satisfets. Molta gent va assistir a l'esdeveniment durant els tres dies. Repetiran l'any vinent.

El mes de maig, des de La Finestra del Mareny de Barraquetes ens vam sumar a la ILP per reobrir una nova Ràdio Televisió Pública de Qualitat i en Valencià, i per segon any consecutiu té lloc la Màster Solidària Body Combat en benefici de la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel.

El Carrer La Mar ha agafat colorit.

En juny, Maria Part estrenava una altra obra de teatre escrita i interpretada per ella, "Yo, ya". Pep Escrivà, Policia Local, rebia la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc pels seus vint-i-cinc anys en servei actiu. Per altra banda, el mur del C/Mar prenia color després que una dotzena de graffiters pintaren paisatges típics i referents del nostre poble, mitjançant una iniciativa de l'Ajuntament.

Juliol és el mes indiscutible de l'esport. El Juliol Esportiu plena l'agenda del Mareny amb ofertes per a totes les edats, però sens dubte és la Volta a Peu l'activitat estrela que un altre any va atraure a milers de persones a la nostra localitat. Per altra banda, Rubén Primo, anunciava el seu fitxatge pel Terracina Calcio en una nova aventura per la Serie D italiana. La platja també era notícia, ja que per primera vegada la gestionava el nostre Ajuntament i abans de la temporada estiuenca es van dur a terme diverses reformes.

Trio Dotze Cordes. Música cinema.
La solidaritat i la cultura s'apoderen d'agost: els llibres solidaris ja són una iniciativa esperada per marenyers i turistes. En aquesta tercera edició, es van recaptar set-cents euros destinats als bancs d'aliments. També tingueren lloc exposicions de patchwork, cinema a la platja, exhibicions de patinatge, concert de música de cinema al Jardí de Casa Carots, entre altres activitats culturals i d'oci.

Setembre vingué marcat per l'anunci del tancament de Cajamar que deixaria sense servei bancari al Mareny des del dia 18 d'eixe mes. Ni les manifestacions ni les protestes van ser prou per a parar l'ordenança. Per altra banda, ens féiem ressò d'una estafa que havien patit quinze persones vingudes des de Còrdova, posteriorment instal·lades al Mareny, amb la promesa de treball a la comarca però quan van arribar van vore que tot era mentida.

Els Festers 2015 van voler aprofitar el pont d'octubre per a organitzar una Torrada Popular al C/L'Església amb actuació de la Burra de Sueca i una disco-mòbil remember anys 80. En l'àmbit esportiu, Sonia Carrascosa rebia el suport del CA Corriols abans de deixar les carreres per un temps.

Promoció del Mareny de Barraquetes.
El Racó dels Pobles acollia al Mareny durant el mes de novembre. Aquesta oficina de la Diputació de València mostrà durant quatre dies els recursos turístics del nostre poble a la ciutat de València. Una altra notícia destacada va ser la celebració dels vint-i-cinc anys de la Falla Sol i Tarongers que es va vestir de gal·la per a recordar la seua història junt els seus integrants.

Per últim, desembre ve carregat d'activitats de nadal. A més, hem contat que els Festers començaren a moldejar ja les Festes 2015 i buscaven noves fonts d'ingressos amb calendaris i rifes. També, han convocat un concurs de cartells. L'obra guanyadora es decidirà el proper diumenge 1 de febrer quan s'exposen tots els cartells participants i els marenyers i les marenyeres voten el que més els agrade.

L'anècdota va ser el dia del sorteig de la Grossa quan van incloure en la llista provisional de la pedrea, per error, el número de l'Església del Mareny. Malauradament, quan van traure la llista oficial a les 18h, el 18.872 no apareixia i ens quedàvem sense 45.000€ al nostre poble.

Repassat l'any, sols queda desitjar-vos un feliç any 2015, ple de notícies bones tant individuals com col·lectives. Nosaltres, vos seguirem informant des de La Finestra del Mareny.


La Finestra del Mareny de Barraqutes vos desitja

FELIÇ 2015


Redacció

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.