Passa al contingut principal

El tractament preventiu contra la mosca negra ja ha començat a aplicar-se

A la dreta, Dimas Vázquez,
President del Consell Agrari.
Durant els pròxims tres mesos, els ciutadans van a poder comprovar com s'estan duent a terme les actuacions preventives contra les plagues de mosca negra i mosquit tigre. L'empresa Lokimica ha començat ja a realitzar aquests tractaments en tot el terme municipal de Sueca, a petició del Consell Agrari.

“Des de l'empresa, i després de les negociacions que vam mantenir, m'han assegurat que amb aquesta prevenció es va a evitar la proliferació d'aquests insectes durant els mesos de més calor. A més, durant l'estiu, es realitzarà un repàs per a acabar amb els insectes que han escapat del tractament preventiu”, ha assegurat el president del Consell Agrari, Dimas Vázquez, qui també ha afirmat que el tractament actual té un cost de 12.000 euros + IVA.

Amb aquestes actuacions, tant el Consell Agrari com el seu president pretenen mitigar les grans molèsties que pateixen els ciutadans de Sueca, Mareny de Barraquetes i El Perelló. “El passat any, molts ciutadans, negocis d'hostaleria, càmpings i altres es van queixar de forma massiva per la infinitat de picades que patien a causa de la mosca negra i el mosquit tigre. Esperem al fet que la Conselleria actuara d'ofici però, al no obtenir resposta alguna, vam haver d'actuar amb urgència per a acabar amb els insectes que omplien els centres de salut d'afectats.

Enguany, després de la plantada que se'ns va donar des de la Generalitat, hem decidit actuar amb temps per a evitar mals majors durant l'estiu ja que, siga més calorós o menys, insectes d'aqueixa tipologia van a haver-hi amb tota seguretat”, conclou Vázquez.

Comunicat Consell Agrari

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.