Ves al contingut principal

La data de les Festes Patronals del Mareny podria fixar-se per a la segona setmana d'abril

La Pasqua pot tindre data fixa.
El Papa Francesc ha indicat que l'Església Catòlica està disposada a celebrar la Setmana Santa en una "data fixa" que podria ser la segona setmana d'abril, coincidint el dia de Pasqua amb el segon diumenge d'aquest mes.

El Pontífex, durant una Conferència, assegurà que el problema de la Pasqua és una qüestió que l'Església catòlica vol solucionar "des del beat Pablo VI". Des d'aleshores, segons ha afirmat, s'està buscant "la unitat de la data de Pasqua".

Segons precisà, el millor és establir una data fixa perquè "si se segueix amb la tradició clàssica dels monestirs més conservadores ortodoxos -el diumenge següent a la primera lluna plena-, el Papa considera que cada any s'anirà avançant uns dies i unes setmanes i "es corre el risc d'acabar festejant la Pasqua en agost, d'ací a 60 anys".

Festes Patronals del Mareny


Popularment conegudes com les Festes de Pasqua, les Festes Patronals en honor a la Verge del Roser podrien passar a tindre una data fixa i no com fins ara que s'han adaptat sempre a la setmana litúrgica.

Francesc Tamarit, President de la Comissió de Festers, veu amb bons ulls fixar la data sempre que siga el segon diumenge d'abril i no abans. No obstant, des de la Comissió no creuen que en cas de fixar-se, es faça per a la Pasqua 2016.

Europa Press / Redacció

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

El Parc Natural de L'Albufera, del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú, flamenc o negret comú, segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls.
Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

El Consell valencià pretén catalogar la Platja del Rei com a 'platja natural'

El passat 31 de maig, l'alcalde Jordi Sanjaime i la regidora Marisa Carbó es van reunir amb Pilar Álvarez (Subdirectora General de Ports i Costes), Carlos Domingo (Director General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat) i Francesc Signes (Subsecretari Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori) per a saber la situació de la platja del nostre poble, el Mareny de Barraquetes, després de les noves informacions.
Des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori volen catalogar la Platja del Rei com a “platja natural” al tram de cordó dunar que comprén des del passeig fins a la desembocadura de la Gola.

La Falla Sol i Tarongers ultima els preparatius per a la festa fallera d'estiu

La Falla Sol i Tarongers, després de l'èxit aconseguit en el sopar organitzat en el mes de juliol al cau faller, torna a la càrrega el dissabte 6 d'agost amb una festa fallera d'estiu que compta amb la col·laboració de la Junta Local Fallera de Sueca, Mareny i Perelló i amb el patrocini de l'Ajuntament del Mareny de Barraquetes.
La festa fallera començarà de vesprada amb un passacarrer que recorrerà els principals carrers del nostre poble amb la música de la xaranga 'Ah, jo què sé'. A continuació, se celebrarà un sopar al poliesportiu per al qual els tíquets estaran a la venda, per un preu de 6€ fins el dijous 4 d'agost, en la Cafeteria Adri (de 19:30h a 21:30h), i en les perruqueries Herminia i Vicent.