Publicitat

dijous, 25 de juny de 2015

La data de les Festes Patronals del Mareny podria fixar-se per a la segona setmana d'abril

La Pasqua pot tindre data fixa.
El Papa Francesc ha indicat que l'Església Catòlica està disposada a celebrar la Setmana Santa en una "data fixa" que podria ser la segona setmana d'abril, coincidint el dia de Pasqua amb el segon diumenge d'aquest mes.

El Pontífex, durant una Conferència, assegurà que el problema de la Pasqua és una qüestió que l'Església catòlica vol solucionar "des del beat Pablo VI". Des d'aleshores, segons ha afirmat, s'està buscant "la unitat de la data de Pasqua".

Segons precisà, el millor és establir una data fixa perquè "si se segueix amb la tradició clàssica dels monestirs més conservadores ortodoxos -el diumenge següent a la primera lluna plena-, el Papa considera que cada any s'anirà avançant uns dies i unes setmanes i "es corre el risc d'acabar festejant la Pasqua en agost, d'ací a 60 anys".

Festes Patronals del Mareny


Popularment conegudes com les Festes de Pasqua, les Festes Patronals en honor a la Verge del Roser podrien passar a tindre una data fixa i no com fins ara que s'han adaptat sempre a la setmana litúrgica.

Francesc Tamarit, President de la Comissió de Festers, veu amb bons ulls fixar la data sempre que siga el segon diumenge d'abril i no abans. No obstant, des de la Comissió no creuen que en cas de fixar-se, es faça per a la Pasqua 2016.

Europa Press / Redacció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.