L'aparició aquest estiu de grans taques d'algues mortes a les platges posa en entredit la capacitat de les depuradores en els municipis turístics del litoral, que veuen com es multiplica la seua població en els mesos estiuencs.
Taca d'algues. |
L'ampliació de la depuradora de Sueca, preparada per a tractar aigües residuals de 65.000 persones, el doble de la seua població, i el tancament de la del Mareny de Barraquetes (ara es rebombegen les aigües negres fins a l'estació de Sueca) s'ha notat de forma positiva en la platja de Motilla, en Les Palmeres. Les anàlisis de les aigües de bany realitzades durant l'estiu en set punts, des de El Perelló fins el Mareny de Vilxes, així ho corroboren.
El Ministeri de Medi Ambient va invertir en l'ampliació de la depuradora, la millora de la xarxa de sanejament, i la impulsió des de l'EDAR del Mareny de Barraquetes fins a la capital de la Ribera Baixa més de 13,6 milions. En la Gola del Rei, que separa las platges del Mareny i de Motilla, i en altres tres punts més, s'han mantés les xarxes que contenen els residus agrícoles de les séquies. La gola del Perelló també està protegida per un filtre ubicat de banda a banda, abans de les comportes de desguàs de l’Albufera.
En canvi, a Cullera, la insuficient capacitat de la depuradora, que sols està preparada per a tractar les aigües residuals de 24.000 persones i no les de les més de 200.000 persones que passen pel municipi a l'estiu, i un emissari submarí mal ubicat, obsolet i que aboca a prop de la costa i a escassa profunditat, embruten cada estiu la badia, segons un estudi elaborat en 2003 per un grup d'experts de la Universitat Politècnia de València. A l'agost, diverses platges de Cullera van haver de prohibir el bany per l'aparició d'una taca d'algues microscòpiques, segons confirmaren les anàlisis d'Aigües de Cullera, que descartaren que es tractara d'abocaments d'origen fecal.
Informació de Levante-emv.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.