Sindicat 'La Unió'. |
La Unió de Llauradors i Ramaders ha manifestat la seua "total oposició" a la intenció del Govern d'eliminar les Entitats Locals Menors, inclosa de forma "encoberta" en el nou avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local perquè "condemnaria els seus habitants".
En l'avantprojecte de juliol de 2012 se suprimien directament les Entitats Locals Menors i ara en el nou "s'encobreix aquesta supressió" amb una sèrie d'exigències vinculades a plans de sanejament economicofinancers. "Per exemple si un Ajuntament efectua una mala gestió econòmica afectarà a l'Entitat Local Menor encara que estiga ben gestionada", han indicat.
La Unió recolza les reivindicacions de les Entitats Locals Menors del País Valencià i ha assenyalat que amb la proposta del Govern està "en perill" el manteniment d'unes poblacions amb "eminent caràcter rural" en perdre la identitat pròpia aqueixes entitats locals menors i minvar els serveis de proximitat i l'atenció al ciutadà, les infraestructures, les inversions, la riquesa local, que disposen en l'actualitat.
Davant aquesta situació, La Unió recolza a la Federació d'Entitats Locals Menors (FEVEM) i aposta en lloc de suprimir "per regular les competències i el finançament" de les Entitats Locals Menors "davant la capitalitat municipal, alguna cosa que evitaria enfrontaments entre tots dos i duplicitats".
A la Comunitat la decisió afectaria a unes 30.000 persones situades en set entitats locals menors com la Barraca d'Aigües Vives (Ribera Alta), el Mareny de Barraquetes (Ribera Baixa), El Perelló (Ribera Baixa), La Xara (Marina Alta), Jesús Pobre (Marina Alta), la Llosa de Camacho (Marina Alta) i El Ballestar (Maestrat); poblacions amb un "evident component rural que perdrien aqueix acostament dels serveis cap als seus ciutadans".
El secretari general de la Unió, Ramón Mampel, ha afirmat que el Govern "farà un flac favor" al mitjà rural si finalment elimina aquestes entitats locals menors, perquè "la falta d'inversions i serveis contribuirà més si cap a l'èxode del món rural cap a les ciutats, quan el més lògic dins d'un context de crisi econòmica com l'actual hauria de ser el contrari".
"És un pas arrere que ens retrocedeix més de 130 anys i converteix als habitants d'aquestes entitats en ciutadans de segona categoria", ha finalitzat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.