Passa al contingut principal

El Mareny, el poble que més litres d'oli per habitant recull

El servei La Ribera en Biodièsel té per objectiu aprofitar un residu com és l'oli vegetal de cuina per produir un combustible renovable i ecològic com és el biodièsel, evitant al mateix temps la contaminació de rius i barrancs i reduint la despesa de depuració de les aigües residuals urbanes.

En l’àmbit d’aquest servei, a l’any 2009 començà una nova fase del projecte amb l’objectiu de recollir l’oli vegetal de cuina usat, però aquesta vegada del sector domèstic. Per això, s’ha dissenyat una xarxa de contenidors metàl·lics que se situen al carrer per tal de promoure la recollida d’aquest residu. En el cas del Mareny, aquest contenidor se situa al Carrer l'Església.

En el periode 2009-2012 s’ha quadriplicat la quantitat d’oli anual recollit, passant de 5.023 litres de 2009 a 22.957 litres recollits en 2012. A aquest increment, ha contribuït tant la inversió que s’ha fet en nous contenidors (33 més, sumant un total de 90 repartits entre els 45 municipis adherits al servei) com les campanyes d’informació i conscienciació realitzades.

La mitjana d’oli recollit per habitant se situa en 0,1 l. Destaca el Mareny de Barraquetes com el municipi que més litres per habitant recull (0,4 l/hab) seguit de prop per Real (0,3 l/hab). En quantitat total de litres d’oli recollits, és el municipi d’Algemesí qui va recollir la major quantitat (3.400 l) seguit de l’Alcúdia (2.505 l) i Sueca (2.200 l).

L’Agència Energètica de la Ribera seguirà treballant amb els ajuntaments de la Comarca per tal de millorar el servei i incrementar la quantitat recollida. La col·laboració de la ciutadania és fonamental per a l’èxit de la iniciativa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.