Passa al contingut principal

Crònica del CA Corriols sobre la VI Volta a Peu del Mareny

Blanca i Laura (CA Corriols), al podi.
Dissabte 6 de juliol, la població costanera es veia envaïda per milers de persones. Atletes i familiars es disposaven a viure en directe la sisena edició d'esta cursa benèfica que s'endinsa per l'arrossar característic del nostre paisatge i on van estar presents suant la samarreta groga (i de quina manera...!) un munt de Corriols. D'ells, les joves Laura Pérez i Blanca Murvan tindre recompensa al seu esforç i pujaren al podi com a 1a i 2a classificades de la seua categoria.

Estímuls abans de l'eixida generats pel grup que animava els moments previs, provocant respostes característiques i estímuls durant tot el recorregut. Sèquies fartes d'aigua, de senill, bova i lliris. Verdor intensa, rotunda, contundent omplint els ulls dels atletes. Una coloració sols trencada pel discórrer dels centenars de samarretes d'infinits colors, pel camí de la Sèquia dels Arbres i per l'Alter dels Bassals. Coll-verds creuant encuriosits però amb vol fugaç, camallongues atraient l'atenció dels primers per allunyar-los del nius que amb tant de zel menen. Tot un mar d'emocions per als que senten la terra.

Família CA Corriols abans de la cursa.
Julián León considerà que el terreny pla no era bastant per a ell i es va desplaçar a Chulilla. Quasi 13 quilòmetres la major part dels quals per camins de terra i sendes, amb un inici molt dur pel desnivell i recompensa en la part més alta amb el descobriment d’espectaculars paisatges. Un Riu Túria encara amb vida i un recorregut que travessa en 8 ocasions les seues aigües. Coves, la llacuna de El Charco Azul i parets verticals d’escalada fixen en la retina dels participants imatges inoblidables de la carrera. La duresa de l'itinerari també deixà en el nostre atleta records (esperem que passatgers) en la seua anatomia.

Dos dies abans la cita era a Guadassuar on la tradició mana que en la primera setmana de juliol se celebre la seua volta a peu. Ningú no sap en honor a qui, però el ben segur és que s'agraeix una carrera prop de casa, gratuïta i amb les atencions bàsiques cobertes. Molts Corriols, molts Corriolets, alguns d'ells debutant amb solvència, i un trofeu de primera classificada per Aina Pérez.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.