Passa al contingut principal

El Mareny s'incorpora al Servei de Neteja de Platges de la Diputació de València


Assistents a l'acte de presentació de campanya.
El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va presentar a Daimús el passat 9 d'abril, la campanya 2014 del Servei de Neteja de Platges de la Diputació de València, amb la qual es posen a punt les platges de la província de València amb el mateix cost per metre quadrat per als ajuntaments que fa cinc anys, 0,217 euros a l'any el metre quadrat, amb IVA inclòs, tal com ha informat el president provincial.

En aquest sentit, el president Rus ha informat que la Diputació de València ha realitzat una inversió de 800.000 euros amb aquest servei, que a més, ha explicat enguany amb un augment en la seua partida de 160.000 euros.

“Els ajuntaments abonen prop d'un 12% dels costos d'aquest treball, cosa molt beneficiosa per a ells, que reconeixen que el servei que prestem és molt necessari i estan molt agraïts pel fet que la Diputació col·labore amb ells”, ha manifestat Rus.

Així mateix, el president provincial s'ha mostrat satisfet amb aquest servei que, segons apunta, s'està desenvolupant en les platges de 14 localitats valencianes, dues més que l'exercici anterior –Foios i Mareny de Barraquetes-”. “La Comunitat Valenciana és rica en turisme, serveis, indústria i agricultura, per açò no hem d'acatxar el cap i reivindicar el que som a Espanya i a Europa”.

Rus ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a la platja de Daimús, on s'ha presentat a l'equip humà que desenvolupa el servei i s'ha mostrat la maquinària emprada a alcaldes dels municipis, que es beneficien de la neteja la maquinària emprada.

Entre els assistents a l'acte es trobaven els alcaldes de Piles, Daimús, Mareny de Barraquetes i el tinent d'alcalde de Bellreguard.

Més servei pel mateix cost


Per la seua banda, el diputat de Medi ambient, Salvador Enguix, s'ha referit al compromís de la Diputació amb els municipis valencians i ha declarat que “s'ha augmentat el servei, els mitjans i s'ha mantingut el cost”.

Servei de Neteja de Platges
de la Diputació de València.
En aquesta línia, Enguix ha reconegut que la Diputació “sap que són temps difícils i, per açò, està fent l'esforç d'augmentar el pressupost destinat a aquest servei sense afectar als consistoris”.

D'altra banda, ha apuntat que contínuament s'està renovant la maquinària emprada i incorporant nous mitjans: “El passat any adquirim una màquina més xicoteta i maniobrable per a poder netejar les vores i la zona de les passarel·les”.

“Les actuacions es duen a terme mitjançant el treball de 13 tractors amb les seues màquines de neteja de platges, tres furgonetes, tres camions per al trasllat dels residus a l'ecoparc i dues tot terreny 4x4”, apunta.

Quant a la superfície condicionada, Enguix informa que l'espai de neteja és entorn de 650 quilòmetres quadrats d'arena.

Campanyes


La campanya de primavera té lloc de l'1 de març al 31 de maig, mentre que la d'estiu es realitza de l'1 de juny al 30 de setembre. A més, hi ha una campanya a la tardor en la qual s'arrepleguen els residus dels temporals, que s'efectua de l'1 de novembre al 16 de desembre.

Les poblacions que es beneficien enguany del servei de la corporació provincial són: El Puig, Foios, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Meliana, Puçol, Bellreguard, Daimús, Guardamar de la Safor, Mareny de Barraquetes, Miramar, Piles i Xeraco.

Comunicat Diputació de València

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.