Passa al contingut principal

La línia de bus que connecta el Mareny amb València podria estar en perill

Línia 25 "Pobles del Sud".
Aquesta setmana l'Ajuntament de València ha anunciat la creació d'una nova línia de l'EMT València que connectarà la capital amb les pedanies del sud, que fins ara només arribava fins a Pinedo. Es tracta d'una reivindicació històrica dels poblats del Saler, El Palmar i El Perellonet, que ara reben la notícia amb satisfacció ja que a partir del 2 de gener tindran un bus de la línia 25 cada 35 minuts, encara que molests perquè s'ha fet apresa i sense consensuar-se amb cap entitat ni associació.

Les reaccions no s'han fet esperar i des d'Autocares Herca, que ocupa eixe trajecte mitjançant la línia València-Mareny Blau, han afirmat que seguiran donant "el mateix servei que fins ara", perquè a banda de connectar amb els pobles del sud, també connecten amb altres punts com El Perelló, Les Palmeres, i el Mareny de Barraquetes. A més, tenen "la concessió de la Conselleria prorrogada".

"Les coses no s'han fet bé i s'ha actuat amb mala fe des de l'Ajuntament de València. Si s'incompleix la llei entraran en acció els advocats", han afegit.

Avantatges i conseqüències


Per a tots aquells que preferiu desplaçar-vos fins a València en transport públic, podreu fer-ho més barat amb l'EMT, aprofitant-vos dels seus descomptes, des de la parada més propera al Mareny que és la del Perellonet, en l'Avinguda de les Gavines.

Tot i que Herca seguirà donant servei fins a nova ordre, a llarg termini el nostre poble podria perdre la connexió directa amb València i amb la resta de pedanies de la capital del Túria.

Servei quasi inexistent

Línia València-Mareny Blau.

En la línia València-Mareny Blau, en l'horari d'hivern (1 de setembre fins 30 de juny) només circulen tres busos al dia Mareny-València (8:50, 14:50, 17:50) i València-Mareny (8:00, 14:00, 17:00). Just al contrari ocorre al Perelló, que circulen a cada hora.

Aquesta realitat fa que la gent opte per altres mitjans de transport com puguen ser el tren a Sueca, el cotxe, o el bus des del Perelló.

Seguirem informant de les novetats que esdevinguen sobre aquest tema.

Redacció

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.